Отново нашествие на опасни змии у нас! Вече има и ухапан човек!

1
Добави коментар

Отново нашествие на змии!

Заради обилните валежи и рязкото затопляне след това, много от общините у нас изпищяха от нашествие на змии у нас. Още в началото на лятото Кърджалийска и Смолянска област алармираха, че заради рязката смяна на температурите змии са плъзнали навсякъде и буквално влизат в домовете на хората. Дори имаше един случай на семейство, което се наложи посред нощ да вика екип на Гражданска защита, защото в домът им се бе настанила една „съскаща красавица”. В Пловдив ,пък, майки бяха пропищели от змии, които

Advertisement:

Advertisement:

излизат от незатворените канализационни канали и буквално минават през краката на децата им по време на игра в детските паркове и градинки.

От близо две седмици се наблюдава и нашествие на змии в Кюстендилско. Само преди броени дни мъж бе ухапан от змия в Дупница. За щастие краят на случката бил щастлив, но според лекарите, които прегледали мъжа, случая се е разминал, само защото човекът веднага е потърсил лекарска помощ и е нямало сериозни последствия за здравето му.

Директорката на Спешния център в Кюстендил предупреди

всички да бъдат много мнителни и внимателни, особено ако преминават през неокосени тревисти площи, защото змиите най-често там се препичат на слънце. Самата д-р Анелия Георгиева разкри за БЛИЦ, че в последно време популацията на змиите там рязко се е увеличила заради неспирните валежи и рязкото покачване на температурите след това. За щастие до този момент няма кои знае колко случаи на пострадали от ухапване от змия, но д-р Георгиева призова въпреки всичко да бъдем много внимателни и при ухапване от влечуго веднага да потърсим лекарска помощ.