Само с тези цветя ще пречистите дома си от микроби и вредните вълни на електрическите уреди

1
Добави коментар
Mall359
Mall359

В домовете ни навсякъде има уреди, които излъчват вредни лъчи. Във всеки дом има телевизори, компютри, лаптопи, микровълнови печки, мобилни телефони и още много други уреди, които облъчват домовете ни. Има начин да намалите вредното облъчване. Това може да стане с помощта на няколко саксийни растения. Те не само ще неутрализират вредното влияние, но ще направят дома ви по-красив и приятен. Те ще обновяват въздуха в помещения.

Едно от тези цветя е мушкатото. Не е претенциозно цвете, а цъфти почти целогодишно. То е много полезно, особено ако искате да се отървете от досадните комари през лятото. Също така мушкатото отделя полезни вещества, които могат да ви помогнат, ако имате проблеми със съня.

Герберите и хризантемите  също могат да пречистят стаята, в която се намирате. Няма значение дали са във ваза или в саксия. Тези красиви цветя премахват повече от 80% от микробите, в стаите, в които са поставени. Други растения, които могат да оберат от микробите в стаите са евкалипт, алое, фикус, лавандула, магнолия, бегония или розмарин.

Освен че са много красиви, розите влияят и на апетита ви , като го правят по-малък. Според учени от Австралия ароматът на розите създава у нас чувство за ситост.

Папратта е универсално растение, което улавя всякакъв тип лъчение. Това растение дори става по-кичесто и красиво, когато събира облъчването от различните уреди.

Хубаво е да имате в дома си меч и коледна звезда. Те са много ефективни при пречистването на стаята от вредни лъчения.  Почти задължително е да имате драцена в стая с компютър или телевизор. Тя също ще помогне за пречистването на вашия дом от вредните лъчи.

Друг полезен съвет, който можем да ви дадем е да изключвате уредите от електрическата мрежа, когато не ги използвате.  Също така когато използвате микровълнова печка е добре да стоите на разстояние от нея, независимо дали имате от изброените цветя в близост. Всички тези съвети ще ви помогнат да се предпазите от болести, ще придадат нов вид на дома ви и ще внесат радост за окото ви.