Тракийска салата „Парис“ с пържени чушки, камби и чесън

19
Добави коментар
Vkusi.me
Vkusi.me

Tweet

Pin It

Ако направим равносметка, чушките са най-изконно българският зеленчук, с огромен принос не само за нашата привързаност към родното място, но и за разнообразието на кулинарните ни традиции. Само помислете: лютеница, сушени чушки за зимата, туршия с цели чушки, миш-маш, пълнени чушки – постни, месни, бюрек, каквито пожелаете, любимата за летни жеги свежа чушка със сирене, да не забравяме и печивото чушник – предмет на стаена местна гордост за Ловеч, Троян и околностите им, както и „пиле лютика“ – повод за местен патриотизъм на част от Северозападна България и още катък с печени чушки, чушки с доматен сос… Ето още една идия към цялото това богатство.

Необходими продукти: 1 средно голям розов домат няколко зелени чушки 1-2 камби няколко бели сладки чушлета чери домати 50-100 г песто 125 г моцарела слънчогледово олио 2 глави чесън копър целина розова хималайска сол

Начин на приготвяне: Измийте всички зеленчуци. Обелете розовия домат, изрежете част от вътрешността му, като запазите външните стени. Напълнете го с пестото. Нарежете на филийки моцарелата и поставете около розовия домат под формата на листенца. В тенджера загрейте олиото и запържете чушките, камбите и белите чушлета. Преди да ги сложите е добре да са подсушени, в противен случай има вероятност при слагане в тенджерата да се изгорите от горещите пръски олио. След като се изпържат, поставете за няколко секунди и скилидките обелен чесън. Извадете и добавете в чинията. Поставете по една камба, чушка и бяло чушле. Поръсете моцарелата със сух копър и малко целина. За украса и радост на окото добавете и клонката от чери домати! Приятен апетит!

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It