Най-скъпите вещи в света: Рокля за 30 милиона долара!

1
Добави коментар
milk1
milk1

Пригответе се да ви потопим в океан от разкош, лукс и богатство. Не се заблуждавайте, ние също не одобряваме безсмислено разточителство, когато парите могат да бъдат вложени в далеч по-смислени неща, но за съжаление това е живота – докато едни гладуват, защото нямат 2 долара за храна, други се возят на яхта за 500 милиона, носят бельо за 15 хиляди, пръскат се с парфюм за 215 хиляди и пият шампанско за 40 хиляди. 

Затова днес ще ви представим част от най-скъпите вещи в света и ще се опитаме да ви обясним, защо хората са готови да заплатят толкова много пари, само и само да се сдобият с тях, а докато четете, не се изкушавайте да завиждате и мечтаете – все още не ни е известен случай, в който някой да е взел нещо на оня свят. 

Най-скъпата яхта в света струва близо 475 милиона долара и носи името Edipse. За никого няма да е изненада, че е собственост на олигарха Роман Абрамович. Яхтата се простира на величествените почти 170 метра и тежи цели 12 тона. Мощността на двигателите и е 20 хиляди конски сили.

Водното возило е оборудвано с две площадки за хеликоптери, има си два плувни басейна, както и библиотека, сауна, фитнес-зала, винарна изба, дискотека, киносалон, три трапезарии и мини клиника. 
До тук с яхтите, нека минем на автомобили. Най-скъпият в света е Bugatti Type 57SC Atlantic. Запознати го оценяват между 30 и 40 милиона долара. Това е невероятно рядък автомобил, и оттам идва и високата му цена. В света има само два екземпляра Bugatti  Type 57SC Atlantic. Първият е собственост на американския дизайнер Ралф Лорън, а втория наскоро стана експонат на музея Mullina.
Ако обичате да карате колело, значи ще си паднете по такова за 100 хиляди долара. И, за да сме по-точни – 102 418 долара. Изцяло ръчно сглобен, велосипедът е изработен от първокачествено 24-каратово злато. Инкрустиран е с близо 600 кристала Swarovski. Дело е на компанията Aurumania. 

Най-скъпото дамско бельо е The red Hot Fantasy Bra на модния гигант Victoria’s Secret. Комплектът от сутиен и бикини си е спечелил място в Книгата на рекордите. Жизел Бюндхен е единствената, която носи върху интимните си части 15 хиляди долара. Изработени от висококачествен сатен, инкрустирани с 1300 камъка, сред които 300-каратови рубини, сиянието на сутиена и бикините се допълва от ленти редени диаманти. 

Най-скъпата рокля в света е рожба на Файзол Абдула от Малайзия. В тоалета има вплетени 751 диаманта, предоставени от бижутерийна компания Mouwad. Рубиненочервената кралица на официалните тоалети се оценява на 30 милиона долара и е наречена Nightingale of Kuala Lumpur. Акцентът тук е 70-каратовия диамант, шлифован в крушовидна форма. 

Ако тръгнете да се омъжвате, не пропускайте да се информирате как се търгуват булчинските рокли. За най-скъпата от тях, изработена от дизайнерска компания на факта, че дрехата е украсена със 150-каратови диаманти.

Снимка: woman.hotnews.bg Автор: Sisi

Най-скъпите вещи в света: Рокля за 30 милиона долара! Рейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)