Ревю на Philips Satinelle HP6 – бюджетен, но ефективен епилатор за красотата на вашето тяло

3
Добави коментар
blacksnoopy
blacksnoopy

Philips e компания, която винаги е държала основния си фокус към развитието на домашната електроника, която не само се грижи за основните ни нужди, но и създава удобство в ежедневието ни. Един от начините, по който Philips ни помага да изглеждаме и да се чувстваме добре е епилаторът Philips Satinelle серия HP6. Това е бюджетен модел, характеризиращ се с изчистен дизайн, лекота и удобство при работа. Комплектът му, макар и лишен от допълнителни аксесоари, може да задоволи нуждите на потребителя, защото се справя отлично с основната си задача – постигане на качествено и дълготрайно отстраняване на нежеланите косъмчета. Благодарение на качествената си работа, Philips Satinelle ще ви помогне да изглеждате и да се чувствате по-добре. В следващите редове ще си направим подробна среща с този малък помощник.

Тестваният епилатор Philips Satinelle HP6 може да бъде закупен от онлайн магазина на Ele.bg:
http://ele.bg/epilators-philips-HP6-philips_satinelle

Всички модели от HP6 линията можете да разгледате тук:
http://ele.bg/epilators-philips-HP6

Комплект

В кутията ще намерите епилатор Philips Satinelle серия HP6 и захранващ кабел, който е необходим при работа с него, тъй като моделът не разполага с вградена батерия. Ще намерите и удобна четчица за почистване на дисковете след работа с епилатора. Налично е още приложено ръководство за ползване, което насочва потребителя към правилна употреба (и удостоверява съответствието с всички стандарти по отношение на електромагнитните излъчвания – ЕМF), както и сертификат за идентичност на модификацията. Вътре също се намерите и гаранционна карта. За съжаление комплектът не съдържа допълнителен накрайник за чувствителни зони и торбичка за съхранение на епилатора.

Захранване

Както по-горе описахме, типът захранване е с кабел и моделът не е снабден с акумулаторна батерия. Този факт може да се отчете както като недостатък, така и като предимство. Епилаторът не може да се използва във вана или под душ. Необходим е и контакт в близост, който не винаги може да се намира на подходящо място, но устройството разполага с достатъчно дълъг кабел от 253 см, за да направи максимално удобна употребата му. От друга страна обаче, работата с кабел отстранява нуждата от грижи за батерията, която с течение на времето намалява своя капацитет и съкращава живота си.

Дизайн и конструкция

На пръв поглед Philips Satinelle HP6 впечатлява не само с елегантния си изчистен дизайн, но и с лекотата и удобството при употреба. Леко извитият му корпус придава стабилност на захвата и комфорт при работа с извити зони. Релефната му задна част не позволява пързаляне на ръката. Малкият размер и ниското му тегло от 93 гр. го правят подходящ за продължителна работа, както и компактен и удобен за пренос при пътуване, дори в комплект със захранващото устройство, което също е много малко и леко, едва 55 гр. Освен почистващата четчица, която се съдържа в комплекта, епилаторът може да се поддържа лесно като се свали епилиращата глава и се поднесе под водна струя. Недостатък е, че устройството не може да се ползва без захранващия кабел, защото не се предлага с акумулаторни батерии. Липсва и лампичка, която се среща при други модели епилатори (например Philips SatinPerfect HP6570) и е изключително полезна при работа с по-светли косъмчета.

Технически характеристики

Серия
HP6
Тип на захващане
С дискове
Брой пинсети
21
Брой скорости
2
Приставки за чувствителни зони
Не
Водоустойчивост
Не
Допълнително
Издърпващи движения/сек: скорост 1: 600, скорост 2 : 733, Миеща се епилираща глава, Четка за почистване
Захранване
С кабел
Тегло на епилатора
93 грама
Тегло на адаптер + кабел
55 грама
Дължина на кабела
253 сантиметра
Гаранция
24 месеца

Епилираща глава

Епилаторите Philips традиционно разполагат с епилиращи дискове. Моделът Philips Satinelle HP6 разполага със 21 епилиращи диска, с 11 броя по-малко от другия предлаган от нас модел на Philips – SatinPerfect, но предвид това, че Philips Satinelle е по-бюджетната версия, тази негова характеристика е на ниво. При употреба ще е необходимо малко повече повтаряне на движенията за постигане на идеална гладкост на кожата. Пинцетите са метални, което гарантира тяхната здравина за по-дълго време.

Епилиращите дискове отстраняват косъмчетата без да опъват кожата, като според Philips улавят и най-късите такива с дължина от 0.5 мм. Според нас обаче идеалната дължината е 2-3мм, в зависимост от дебелината на косъмчетата. Ефектът на дълготрайност е до 4 седмици, в зависимост от типа окосмяване.

Настройки за скорост

Philips Satinelle серия HP6 има две скорости на епилация. Първа скорост работи с 600 движения в секунда, като главата се върти 29 пъти в секунда. Втора скорост работи със 733 движения в секунда, а главата се върти 34 пъти в секунда. Всеки потребител трябва да експериментира със скоростите, за да усети подходящата. Philips препоръчва Скорост 1 за фини косъмчета и труднодостъпни зони, а Скорост 2 за по-груби косъмчета и по-големи площи.

Ниво на шума

Включвайки епилатора ще наострите уши от силния звук, който би ви разколебал да го използвате, но това е съвсем нормално при работата на дисковете с тази мощност. Ще усетите и разлика в повишаването на шума при скорост 2, но това е защото главата се върти по-бързо. Хубавото е, че колкото по-шумно, толкова по-бързо се движат пинсетите, респективно по-бързо отскубване и по-безболезнено. Нивото на шума е 76 dB.

Зони за приложение

Philips казват, че този епилатор е предназначен за зони от шията надолу. Но, под внимание трябва да се вземе чувствителността на зони като подмишниците и бикини линията. При работа с тези зони е необходимо кожата да е максимално изпъната, за да се намали болката, а и да се избегне евентуално нейното защипване.

Използването на този епилатор по лицето не го препоръчване, защото работата с него ще е по-трудна. За тази зона има предназначени специални тримери, които имат по-тясна глава, която е по-компактна за работа. Възможно е и защипване на кожата, което никак не е приятно. Philips Satinelle HP6 за съжаление не разполага и със светлинен индикатор, което допълнително ще усложни работата с по-фините косъмчета в тази зона.

Работейки върху предназначените зони със Satinelle HP6, също може да се използва принципът с изпъването на кожата, защото така болката е по-слаба и работата ще е значително по-бърза и лесна.

Приложение

Много важно преди преминаване към епилация е кожата да бъде ексфолирана, като по този начин ще излязат и част от подкожните косъмчета, които ще могат да бъдат отскубнати. Тази процедура също така прави кожата копринено мека. Така след елипация и нанесен успокояващ продукт, краката ще бъдат удивително нежни и гладки.

Техниката при използването на епилатора е много важна, за да се постигне максимално добър и траен резултат. Принципът е подобен както при бръснене, т.е. трябва да са работи по посока срещу растежа на косъмчетата. За това е необходимо епилаторът да се завърта в подходяща позиция, винаги в посока обратна на растежа на косъмчетата. Движенията трябва да са плавни, и с лек натиск, за да може косъмчетата да се повдигнат и да попаднат между пинсетите.

Според Philips, епилаторът улавя косъмчета от 0.5 мм дължина, но както по-горе споменахме дължината може да варира и до 2-3мм, в зависимост от дебелината на косъмчетата. За напълно отстраняване на косъмчетата от обработваната зона са необходими 4-5 повторения, но това отново зависи от дебелината и дължината на косъмчетата. Прекалено къси или прекалено дълги косъмчета може да създадат трудност при отстраняване.

Усещане

За съжаление няма абсолютно безболезнен епилатор. Отскубването на косъмчетата от фоликулите няма как да е безболезнено, но фактът, че поне ефектът на гладкост е дълготраен, може би успокоява голяма част от нас. Със своите 21 пинсети Satinelle HP6 обхваща по-малка зона, което го прави малко по-безболезнен от другите видове епилатори с повече пинсети. Добрата новина е, че кожата постепенно изтръпва и губи своята чувствителност – така поне ще знаем, че болката ще е най-голяма първият път и при започването на епилацията. В последствие кожата постепенно ще привиква и болката ще намалява. След епилация кожата ще се зачерви и възпали, за това е добре да се нанесе успокояващ продукт за следепилиране, който ще спомогне за по-бързото и регенериране.

За да бъде епилацията по-безболезнена е добре косъмчетата да не са прекалено дълги. В този случай може да се избръснат и да се изчакат 2-3 дни докато поникнат добре и чак тогава да се епилират. Прекалено късите косъмчета също не могат да се хванат добре – в този случай трябва просто да се изчакат да пораснат малко повече.Най-добрата новина е, че колкото повече се епилират косъмчетата, толкова по-малко боли и толкова по-тънки и редки стават те.

Почистване

Освен четчицата за почистване, която е налична в комплекта, този модел епилатор разполага и със сваляща се глава, която може да се мие. На самата дискова глава има маркировка, която показва в коя посока да се избута, за да се разглоби. След като главата се измие е необходимо добре да изсъхне и да се постави обратно. Няма никакво затруднение при изпълнението на тези движения. Косъмчетата, които са отстранени падат навън, понеже епилатора не разполага с контейнерче за съхранение. Отново ще подчертаем, че този модел се захранва с кабел, за това трябва да се внимава и да не се работи в мокри помещения с него.

Заключение

В обобщение бихме казали, че това е един чудесен, компактен и ефективен епилатор, за своята цена. Той е един страхотен вариант, както за хората които се колебаят дали да си купят такава машинка и искат да пробват дълготрайно обезкосмяване в домашни условия, така и за потребителите с опит, които желаят да подменят старите си епилатори.

Като минус отчитаме, че Philips Satinelle HP6 няма лампичка, която е много полезна при работа за отстраняване на най-фините косъмчета. Употребата в чувствителните зони е леко затруднена, защото няма допълнителна приставка за стесняване на главата, но работейки по-бавно и предпазливо това не може да се отчете като съществен проблем.

Въпреки малките недостатъци, най-важното е, че Philips Satinelle HP6 си върши работата отлично като ефективно и дълготрайно отстранява нежеланото окосмяваме. Ние от Ele.bg оценяваме високо този бюджетен и ефективен помощник.

Тестваният епилатор Philips Satinelle HP6 може да бъде закупен от онлайн магазина на Ele.bg:
http://ele.bg/epilators-philips-HP6-philips_satinelle

Всички модели от HP6 линията можете да разгледате тук:
http://ele.bg/epilators-philips-HP6

Плюсове

Ниска цена
Ефективно премахване на косъмчетата
Ниско тегло
Ергономична конструкция
Четка за почистване

Минуси

Няма лампичка
Няма торбичка за съхранение