CECA води най-добрия духов оркестър на Балканите Dzambo Agusevi Оrchestra, на концерта на CECA в зала „Арена Армеец“

4
Добави коментар
Fame.bg
Fame.bg

CECA води най-добрия духов оркестър на Балканите

Победителите от най-големия фестивал за духова музика в Гуча – Dzambo Agusevi Оrchestra, на концерта на CECA в зала „Арена Армеец“ на 7 ноември

Блестящи виртуозни изпълнения на тромпет и нечувани досега у нас фолклорни ритми ще завладеят всички присъстващи на сцената на едно от най-грандиозните музикални събития за всички времена. За първи път в България и специално за дългоочаквания мега концерт на CECA на 7 ноември идва най-добрият духов оркестър на Балканите и неговата звезда – Dzambo Agushev, известен като „Македонският виртуоз на тромпета“. Уникалната комбинация от традиционна балканска музика, съчетана със съвременно звучене, ще наелектризира до максимум сцената непосредствено преди появата на сръбската прима на поп-фолка. Динамичната музика на Dzambo Agusevi Оrchestra определено ще зареди с много настроение, въодушевление и позитивни емоции публиката в зала „Арена Армеец“.

Dzambo Agusevi Оrchestra са състав от девет изключително талантливи и сърцати музиканти, които дават едно ново революционно звучене на духовата музика – Newest Trumpet Revolution. Звездата на оркестъра Dzambo Agushev (Djambo Ozden) още едва на 11-годишна възраст се присъединява към оркестъра, основан от неговия чичо – Koco Agushev, който също е легендарен тромпетист. Младият талант печели редица музикални състезания, сред които „Kumanovo Trumpet Fest“, като заема първото място 6 години подред. През 2011 година оркестърът е победител и в най-големия фестивал за духова музика в Гуча, Сърбия – „Assembly of Trumpet Players“. Музикантите се радват на заслужена слава както на Балканите, така и в Австралия и САЩ, като популярността им непрекъснато се увеличава.

Концертът на кралицата на сръбската музика в София е на 7 ноември, зала „Арена Армеец“. Начало 20:00 часа. Билети търсете в мрежата на TicketPro и Eventim на цени от 20 до 55 лева.