Добрич се прощава с отец Стоян. Погребват го в двора на храма „Света Троица”

1
Добави коментар
dobrich24
dobrich24

Опелото ще се отслужи от Варненския митрополит Йоан

След тежко боледуване на 56-годишна възраст почина отец Стоян Иванов. Тази вечер около 20 часа тялото му трябва да бъде транспортирано от София до Добрич. Утре добричката общественост ще се прости с един забележителен българин, който не жалеше сили и енергия в името на хората, в името на духовността, в името на християнските ценности. Целия си живот отец Стоян Иванов посвети на вярата в Бога и неговата мисионерска дейност трудно може да се побере в граници. Той ще бъде погребан в южната част на двора на храм „Света Троица“ по разпореждане на кмета на Добрич Детелина Николова за особено големи заслуги. Опелото ще се отслужи утре (28 юни) от 14.00 часа в храм „Св. Троица“ от Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

Иконом Стоян Стоянов бе председател на църковното настоятелство на храм „Св. Троица“ в Добрич, епархийски съветник, бивш архиерейски наместник, основател на приют за бездомни и социална трапезария. Инициатор е на големи дарителски благотворителни кампании в подкрепа на бедни и нуждаещи се хора.    

Тази нощ тленните останки на отец Стоян Иванов ще бъдат изложени за поклонение в храм „Света Троица“.  Църквата ще бъде отворена през цялата нощ, за да може всеки, който желае да се прости с отец Стоян да го стори.
Дълбок поклон пред светлата памет на отец Стоян Иванов!
 

Снимка: www.monitor.bg