Имате ли болни бъбреци – признаци и симптоми?

1
Добави коментар
blues_woman
blues_woman

Признаците за заболяване на бъбреците трябва да се знаят, за да се определи болестта в начален стадий, тъй като лекуването става само в начална фаза. Първични и вторични признаци за забовяването на бъбрезите има достатъчно много. Бъбреците изпълянват важна роля за изхвърляне на токсини и други вредни съединения. Бъбреците поддържат киселинния баланс в кръвта. Всеки проблем с бъбреците влияе върху отделителната система.

Основни признаци за болни бъбреци

Условно признаците за болни бъбреци могат да се разделят на първични и вторични – такива, които да указват за други заболявания.

– Болки в кръста – може да показва за други заболявания, като остеохондроза, но именно за болни бъбреци е основен и първи признак
– Прекалено често или прекалено рядко уриниране.
– Кръв в урината или мътна урина
– Рязко повишаване на температурата
– Увеличаване на артериалното налягане
– Обща слабост
– Подуване на стомаха
– Гадене или повръщане
– Оттози или червено-кафяни кръгове под очите, видими особено сутрин.
– Оттоци на краката
– Жълтеникав оттенък на лицето и бледност

Възпалението на бъбрезите трябва да се разглежда като самостоятелно заболяване, то може да е осложнение след друга болест, например остра бъбречна недостатъчност, камъни в бъбреците, геникологични проблеми, хиперлация или рак на простата. Възпалението на бъбреците може да възникне при различни обстоятелства – в следоперационен период или в период на бременост. Признаците на острите възпалителни заболявяния на бъбреците също са достатъчно много:

– Треперене
– Болка в мускулите и ставите
– Главоболие и загуба на ориентация
– Гадене и повръщане
– Напрежение в мускулите
– Често и болезнено уриниране
– Мътна урина

Признаци на хроническо възпаление на бъбреците

– Периодично повишаване на температурата, нощно изпотяване
. Изменение на цвета на лицето, сухота на кожата
– Обща слабост, главоболие, повишена умора
– Понижаване на апетита
– Гадене, повръщане
– Болки в кръста
– Мътна урина

Трябва да се знае, че е трудно самостоятелно да установите кои признаци за заболяване на бъбреците показват остър или хронически възпалителен процес. Само лекар, след изследвания може да постави правилна диагноза. Имайте предвид, че схемата за лечение на остра или хронична форма се различава. Бъдете внимателни към своя организъм и при избора на квалифициран доктор.

Вижте рецептите на Петър Димков за камъни в бъбъреците