Съвети за отглеждане на орхидея

1
Добави коментар
milk1
milk1

Орхидеите са едни от най-красивите цветя. Носи им се славата на капризни растения, но с малко повече грижи и любов ще се справите!

Важно е да изберете подходящата саксия. Трябва да се избягват саксии от глина, защото те бързо изпаряват влагата, от която тези растения силно се нуждаят. Подходящи са  пластмасови, по възможност прозрачни саксии. Светлината трябва да достига до корените, защото в тях протича фотосинтезата, една специфична особеност на орхидеите.

Отстрани и отдолу саксията трябва да има дупки, през които да се отцежда излишната вода и да влиза кислород. По дъното сложете кори от бор, малко мъх, за да се дренира почвата.

Орхидеите обожават светлината, но не и пряката. Директното слънце ще ги убие. Поливането на орхидеите трябва да се извършва много внимателно. Саксията се поставя в по – широк съд, пълен с мека вода, около 2  градуса, за около половин час.

Тези цветя обичат да ги пръскате, нещо напълно характерно за естествената им среда. Не го правете, ако о растението е на силно слънце или температурата в помещението е по – ниска.

Обичат стаи, в които градусите през пролетта и лятото е 25 градуса, а зимата – 18. Когато са в покой, орхидеите не се нуждаят от толкова високи температури.

Снимка: hobbykafe.com Автор: Stefi

Съвети за отглеждане на орхидеяРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)