4 стъпки за успех в SEO оптимизацията на съдържание : Jabse.Ink : Напиши твоята история4 стъпки за успех в SEO оптимизацията…

2
Добави коментар
vps
vps

Всеки собственик на малък или среден бизнес прекарва много време, полагайки усилия за своята SEO оптимизация. Както за всяко нещо, така и при нея има няколко стъпки, които трябва винаги да се спазват. Тази стратегия е приложима и в други сфери на бизнеса като маркетинг на съдържанието, маркетинг в социалните медии и т.н.

1. Количество – В тази стъпка ще трябва да направите проучване за ключовите думи и фрази. Така ще получите много ясна представа за заявките, които потребителите набират, за да намерят сайта ви. Вижте и кой ви изпреварва в органичните резултати по ключова дума. Посетете този сайт и пребройте колко страници искате да победите по този критерий. Така във вашата стратегия за SEO оптимизация трябва да предвидите написването на нови постове по тази ключова дума или фраза. Освен това, можете и да помислите за създаване на нови страници на сайта си, които са посветени именно на нея. Не забравяйте, че търсачките не могат да взимат субективни решения. Затова, след като имате много и качествено съдържание, вашата стратегия за оптимизация ще бъде успешна.

2. Качество – Има поне 200 условия, които биха помогнали в изграждането на перфектната страница. Изпадането в крайности не е добра идея в сферата на оптимизацията за търсачки. Занемаряването на страницата може да бъде пагубно, както може да бъде и прекалената оптимизация за търсачки. Има десетина неща, на които трябва да обърнете внимание на всяка цена. От тях зависи 95% от успешната промоция на целия сайт. Погрижете се за следните фактори и можете да очаквате добри резултати в оптимизацията си за търсачки съвсем скоро: – Заглавия – Честотата на ключовите думи и фрази – Дължина на постовете и страниците – Оригиналност на текстовете – Надписи и описания на снимките – Link building стратегия (вътрешна, външна и линкове към сайта ви) – Балансът между новинарски материали и четива В рамките на три месеца, а понякога и малко повече, класирането на сайта ви ще се подобри. Единственото, което трябва да направите, е да следите тези десет условия да са изпълнени в SEO-то на страницата ви.

3. Съвместимост и последователност – Върнете се отново в сайта, който трябва да победите в резултатите на търсачката и проверете архивите за няколко месеца назад. Пресметнете периодичността на обновленията в сайта. След като определите колко често вашите конкуренти опресняват сайта си, то планирайте вие да го правите по-често. Колкото по-редовно правите промени във вашия сайт, толкова повече ботовете ще го проверяват и класирането ви ще се подобрява. Това означава, че търсачката започва да смята вашата страница за много важна и ще прекарва повече време на него.

4. Дълголетие – Има някои елементи от сайтовете, на които не можете да въздействате. Такъв например е датата на създаване на сайта. В случай, че вашите конкуренти са започнали да се занимават със своя сайт няколко години преди вас, не можете да върнете времето, за да ги изпреварите. Все пак бихте могли да въздействате на резултатите, като публикувате качествени постове по-често от тях. Трябва да се въоръжите с търпение, защото SEO оптимизацията е процес, а не явление. Просто се опитайте да работите повече от конкуренцията си, за да получите желаните резултати.