Хранене по време на самолетен полет

1
Добави коментар
check
check

Като цяло храненето в самолет изглежда сложно начинание. Ако спазвате диета, със сигурност ще Ви е много трудно да следвате хранителните си режими и да се стремите да не нарушите някой от основните принципи. В тази статия ще споделим някои насоки, които ще са от полза, в случай че Ви предстои дълъг полет със самолет.
Преди всичко разбира се, трябва да се снабдите със самолетни билети. Check.BG работи с една от най-големите агенции за самолетни билети в България и със сигурност ще направите добър ценови избор.

Ако все пак изберете да пътувате с евтин клас самолетни компании, то трябва да знаете, че храната, сервирана на борда, не е на много високо ниво. Ако сте във ВИП класа, то тогава изкушени от голямото разнообразие, има опасност да приемете повече от необходимите за деня калории, да Ви стане лошо или да почувствате дискомфорт.
Нашата препоръка е да се стремите към „златната среда“ и да се възползвате от плодовете и зеленчуците в богатото меню, което биха Ви предложили във ВИП класата. Гарнирано с напитка – натурален сок или чай. Това е перфектно решение.

Имате възможност да се подготвите и да си носите продукти, за да бъдете в крак с диетата. Всичко, освен напитки /течности/, е разрешено да качите на борда и ще премине без проблем през check-in контрола. Например, ако Ви предстои дълъг полет /10-часов/, то определено ще трябва да хапнете нещо през това дълго време. Може да се подготвите, като носите разнообразни плодове и сандвич с пуешко месо, например.
Важно е да избягвате консумацията на сол, особено ако пътувате често. Приемането на солени продукти и сол във всяка храна, може да доведе до повишаване на кръвното налягане.

Алкохол – по-добре го оставете, след като пристигнете. Проблемът с алкохола е в това, че освен, че ще Ви лепне куп калории, прекомерната употреба ще доведе до дехидратация. Консумирайте често и балансирано в зависимост от полета. Приемете плод и преди самия полет.
Варени яйца – не са лоша идея. Опаковайте добре храната и въобще не се тревожете. Поне знаете, че ще приемете нещо, в което имате доверие…

Самолетните компании търпят доста критики относно храната, която предлагат. Именно поради тази причина се застраховайте и пригответе сами менюто си. Ако все пак сте решили да изпробвате храната на борда, не забравяйте, че с редовните авиопревозвачи имате възможност за избор на меню при самата резервация на самолетните билети. Не пропускайте тази опция.