Ицо Петрофф: Имал съм гей-връзки с джазмена Васил Петров и с Чочо Владовски!

12
Добави коментар
galka1204
galka1204

Рокдинозавърът Ицо Петрофф е известен изпълнител, аранжор, автор, продуцент в света на шоубизнеса, както и прочут гей. Музикантът е популярен и с палавия си език – не крие нищо за себе си и почти нищо за другите видни български „китки“.
Музикантът е плътно ангажиран с работа в новата си агенция “АртРок център”, беше участник и в “Евровизия” с групата си „Ицо и приятели“.

……………………
– Ицо, ти се афишираш като гей и надълго и нашироко разказваш за историите на хомообществото в БГ! Не те ли е страх за живота ти или че това ще попречи на работата ти, след като си толкова откровен?!
– В интервютата наистина съм бил откровен докрай. Рок-музиката за мен е любов, която не угасва, а най-голямата ми любов в живота е човек, който и до днес обичам. Той е истински мъж и аз не бих могъл да бъда лицемер, като твърдя, че не съм имал връзка с мъже. И за да задоволя любопитството на читателите ви, ще ви кажа кой е човекът – Стефан Бъчваров.

Той беше страхотен музикант, певец, композитор. Изглеждаше като американец, много красив и с голям неотразим чар. Открих го на мой концерт, когато той беше на 22 години. Свиреше виртуозно на китара и пееше песните на известните по това време групи „Юрая Хийп” и „Дийп Пърпъл”. За съжаление почина твърде млад, но в гей-средите дълго се шушукаше, че след мен е имал и сериозна връзка със звездата на българската естрада Емил Димитров. Говореше се, че по-късно е бил и интимен приятел и на балетния колос на националната опера Анастас Самев.

Зная и за връзките му с известните певици Маргарита Хранова и Роси Ганева.

Тези забежки бяха след 5-годишна връзка единствено и само с мен.

Всичко това ме е карало да не обръщам сериозно внимание на твърде несериозни заплахи за живота си. Чувал съм доста късно вечер на моя телефон заплахи от рода: „Ще те залеем със сярна киселина!” Или някакъв фен на Азис често да ме изпраща на онзи свят. В медийното пространство новоизлюпеният политик Боян Расате в сутрешния блок на Нова тв ме обвини, че освен гей съм и педофил и най-интересното в случая е, че водещата Лора Крумова изцяло застана на негова страна и не пожела да разбере, че гей не значи и да си педофил.

– Ти имаш дъщеря, тя къде е сега и знае ли, че баща й има нестандартна сексуалност?
– В моя вече 40-годишен професионален живот аз съм оцелял и безспорно се оказва, че ситото отсява пясъка и оставя по-големите камъни. Доста години съм на голямата рок-сцена и освен бурния ми живот след мен ще остане едно прекрасно дете. Това е дъщеря ми Ива-Ваня. Кръстена е на майка ми Иванка и е умна и добра като нея. Живее и учи в Щатите и знае за мен и моите любови от медиите. Убеден съм, че е над тези неща и никога не сме ги коментирали очи в очи.

– Ти твърдиш, че когато си бил женен, не си изневерявал нито с мъже, нито с жени?
– С бившата ми съпруга се разведохме през 1986 г., чуваме се по различни поводи – за Коледа, Нова Година и рождени дни. И до днес сме с едно изключително уважение един към друг, предполагам че и за това, че ние по време на брака не сме си изневерявали.

– Разкажи за първия си брак със Зорница Здравкова, от нея ли е дъщеря ти, коя е тя и къде е сега?
– С нея бяхме една много коментирана двойка. Освен като певец и музикант на концертния подиум и в програмите на БНТ аз имах участия много често и в нощните клубове в София. Така в “Парк-хотел Москва”, участвайки в програмата на нощния бар, се запознахме със Зорето. Оженихме се, роди ни се дете и бяхме много щастливи. Мисля, че нито тя, нито аз някога сме съжалявали за това.
За отношенията ни не мога да говоря вече нищо, но съм повече от сигурен, че те са повече от добронамерени. Да не забравяме, че тя си има вече друг съпруг, а дъщеря ми живее при сестра му. Естествено е вече нещата да са различни.

– Втория ти брак си сключил под диктата на майка ти с твоя фенка – защо, с кого и колко време продължи?!
– За втория брак не ми се говори почти нищо Беше сериозна грешка. Това го казваше и майка ми и затова изцяло застана на моя страна, когато реших да се разведа.

– Най-дългата ти връзка с мъж е продължила 8 години – с кого, и защо се разделихте?
– Най-дългата ми гей-връзка е с Радослав Миланов, едно прекрасно момче, с което много се обичахме. Той свиреше на бас-китара и беше най-добрият ученик на известния преподавател в Българска държавна консерватория – Мони Венков. Ради беши на 18 години, но знаеше че подобна връзка не накърнява мъжкото му самочувствие. След 8 години той беше поканен от леля си да замине в Канада и така ние се разделихме с най-хубави чувства и недоизживяна докрай любов.

– Следващият ти любовник е бил Боби Велев – кой е той и къде е сега?
– Боби Велев не е следващия ми любовник, защото след Радослав аз имах много други известни мъже и жени. Боби е мъжкар, едно истинско мъжко присъствие в моя живот, с него поддържам добронамерени отношения и до днес. Ценя го, защото е видял очи в очи тъмната страна на живота. Споделял ми е, че

още на 13 години е бил изнасилен от известния педофил – популярния ди джей Асен Накев.

По-късно е лежал в ТВУ-та и няколко пъти в Софийския централен затвор. Въпреки всичко той показваше по много убедителен начин любовта си към мен и аз не крия, че бях много привързан към него. Където и да е в момента, аз му желая да успее.

– Вярно ли е, че покойният астролог Иван Станчев ти го е отнел и как?
– Флиртът му с Иван Станчев, макар и едноседмичен, беше доста неприятен момент в моя живот. Честно казано, не познавах Иван и не знаех за неговите амбиции, които явно са били доста сериозни, както професионално, така и емоционално. Той почина само на 39 години и да си призная, определено ми е неприятно да говоря за това, но нека читателите да знаят: Боби и интимният приятел на Иван по онова време – Сунай, започват ремонт в апартамента на Станчев, който в този момент очакваше бременната си жена Оксана да роди. Дали по тази причина или друга, той не платил обещаната сума на двамата. И така Сунай, с участието на Боби, са взели каквото им е необходимо. По-късно Иван намира Сунай и след кратка любовна разправия решават да натопят Боби в полицията. Въпреки всичко този номер не мина и от съда Боби получи оправдателна присъда.

– Преди време ти сподели в пресата, че Иван Станчев е починал от СПИН, но съпругата му твърди нещо съвсем различно – че си го рекетирал за пари! Ти как може да си сигурен в това, да не би от ревност да го казваш?
– Да, казах точно така, защото мои медийни приятели ми показаха експертизата, от която ставаше ясно, че става въпрос за СПИН. Дори и този факт, че

Сунай, който имаше сексуална близост с Иван Станчев, почина също от СПИН,

Показва, че двамата са си го прехвърлили един на друг. Те са покойници, а аз съм жив. Читателите на в. „ШОУ”, трябва да знаят и това, че Оксана въобще не се появи на делото, въпреки че многократно се изпращаха призовки. Тя започна да коментира в медиите, че съм изнудвал съпруга й със 100 лв. Това е смешно и само един наивник може да й повярва, но аз я разбирам. Тя явно е била лъгана от Иван или вероятно не е знаела, че съпругът й е известен гей в хомообществото. За тези хора той беше „Иванка Монаковка” – това име му е дадено заради кафенето, където той работеше дълги години срещу БНТ. Едва ли някой ще се върже на лъжите й, че това е причината открито да заявявам в медиите и за сумите, които Иван е давал на момчетата –

50 лв. за свирка и 100 лв. за секс.

Да, истината боли, но това е тя и от позицията на знаещ бих я посъветвал да я приеме такава, каквато е. Много мъже с гей-ориентация имат деца, ето например Емил Димитров, Азис и много други са бащи. Затова най-добре за нея е да се примири със съдбата си.

– В момента с кого живееш и как се радваш на живота?
– Живея с много симпатично и точно момче, казва се Мартин, на 25 г. и като Матея Миткалото той пообиколи света. Сега е в България и живеем заедно. Мисля, че ни е хубаво и на двамата…

– Ти си легендарен рокаджия. Коя е най-скандалната случка от твоя творчески период?
– Знам, че преди всичко съм колоритна рок-фигура, а колкото до скандалните случки за мен, животът май ми предложи повече, отколкото трябва, скандални моменти. Но въпреки всичко ето ти един нов скандал! В личния ми живот имах много прекрасни млади жени и млади мъже. Когато беше млад, мисля че на 22 г., имахме сексуална връзка с тогава неизвестния, сега поп и джаз звезда Васил Петров. През 1978 г. още като млад музикант в група „Тангра”, макар и краткотрайна,

имах гей-връзка и с Чочо Владовски, с когото работехме 3 месеца в бар „Колибите”

на „Златни пясъци”!…

– Правили ли сте групов секс с някой от по-известните?
– Да, със спортната слава на България – борчетата Здравко Лебеда и Мартин Джото. Както и с боксьорчето Бупчо. Това бяха страхотни спортисти, които идваха при мен само защото търсеха връзка имено с колоритен гей. Те имаха много почитателки жени и безспорно са търсели нещо различно специално от мен. “Т’ва е бати!” – изпяха и славните „Хиподил”!…

– Има ли нещо шокиращо, което да ми разкажеш, което досега с никого не си го споделял?
– Да, има. През 1996 г. Поли Пантев ми даде 10 000 долара, за да реализирам годишните музикални награди на “АртРок център”. Благодарение на него аз успях да проведа едни изключително високи от професионална гледна точка музикални награди. Тази сума ми беше дадена и като признание за моя професионален авторитет и за това, че ние с Поли, когато бяхме по-млади, имахме гей-афера!…

Едно интервю на Светлана ТЕРЗИЕВА – СЕСИЛ