Процедури за премахване на електормери, които всеки трябва да знае

0
Добави коментар

Премахването на електромерите е работа на електроразпределителното  дружество или на лицензираните електротехници. Причината за тези рестрикции се крие в това, че операцията може да заплаши човешкия живот. Все пак трябва да се отбележи, че има някои неща, които собствениците на дома могат да направят, за да улеснят процеса на премахване на електромерите. Изброените процеси в този текст обхващат дейностите, които се извършват, след като електромерите са премахнати. Редно е да се подчертае още веднъж, че премахването на електромерите е задача, с която трябва да се занимават единствено професионалистите.

 

Насрочване на среща

Потребителите трябва да се свържат с компанията, която използват за електрозахранване. Те трябва да обяснят, че става дума за отстраняване на електромери. Вида на услугата трябва да се обясни, защото за някои има големи списъци за изчакване. Телефоните на електрическата компания могат да се намерят в интернет. Потребителите, които искат отстраняване на своите електромери, трябва да ги вземат от официалния сайт на компанията. На сайтовете на компаниите, които се занимават с електроразпределение, може да се намери и допълнителна информация по отношение на услугата. Това включва условията, при които компанията може да отстрани електромерите. Някои от компаниите включват и информация за цената на услугата. Това е страхотен начин потребителите, които имат нужда от премахване на електромерите да се информират за ситуацията.

 

Подготовка на дома

Следва и дома да се подготви за смяната на уредите. Всички електрически уреди трябва да са изключени. Бутоните им не просто трябва да са в позиция „Оff”, но трябва да бъдат изключени от електро-преносната система. Понякога може да се наложи потребителите да складират храната си в хладилни чанти. Добре е това да се планира в зависимост от времето, което ще отнеме да се премахнат електромерите.

 

Изключването продължава

Потребителите, които искат да премахнат електромерите си, трябва да изключат и захранващия кабел на главния трансформатор. Това е проводник, който повежда високо напрежение, затова работата с него трябва да протича много внимателно. Енергийната компания или лицензирания техник ще издърпа същия този кабел от другата му страна. По този начин електрозахранването в дома ще бъде напълно прекъснато.

 

Специални мерки за сигурност

След като електрическата компания е свършила своята работа, потребителите биха могли да нарежат лентата, която държи кутията на електромерите затворена. Това е лента, на която са отпечатани специфични данни, чрез които електрическата компания разпознава електромерите и потребителите, които ги използват. Следващият потребител, който използва тези електромери, ще получи индивидуална лента.

 

В заключение

В заключение, остава само едно нещо, което потребителите биха могли да направят, след като електрическата компания си е свършила работата. Потребителят трябва да отиде до мястото, където се съхраняват електромерите. Уредите трябва да се хванат здраво и да се издърпат в посока навън. Това действие ще разкачи устройството, това ще гарантира, че то няма да може да се използва повторно. В момента, в който електромерите бъдат инспектирани отново, то ще стане ясно, че са повредени. Новите потребители, които живеят на адреса, ще трябва да закупят нов електромер, за да възстановят електричеството. Това е начин да се подсигури, че потребителите, живели на адреса до момента, няма да плащат електричество, което не са потребили.