Какво е общото между модата и храната?

13
Добави коментар

Ако си мислите, че единственото общо между храната и модата са строгите диети, може би е време да промените мнението си. Храната и модата никога преди не са били толкова тясно свързани, както днес. За сливането на двата свята можем да виним хора като Адам Рапопо – главен редактор на сп. Bon Appétit – и модели като Карли Клос с нейната кулинарна колаборация с нюйоркската пекарна Momofuku Milk Bar.

Фокусът вече не е просто върху здравословното готвене и хранене, а и върху етичния произход на суровините и преработката им. Да вземем за пример модела Елетра Вийдеман, която наскоро добави своя собствен принос на кулинарната сцена – сайта Impatient Foodie („Нетърпеливия гастроном“). Сайтът е насочен към хора, които „искат да вземат отговорни решения, свързани с храната, но понякога се чувстват неспособни да го направят“.

Според нея „модата не е само дрехи и аксесоари, а също така и изкуство, пълно с истории“. Елетра добавя: „В момента същото важи и за храненето в Америка: виждам как все повече хора искат да знаят от къде идва храната им, кой я произвежда, каква е нейната история – и всичко това в името на здравето на нашите семейства и общности. Освен това списанията за храна очевидно са взели пример от модните списания по отношение на естетиката и ъгъла, под който гледат на живота.“

На сайта ще намерите рецепти на хора от филмовата и модната индустрия, както и рецепти с конкретни продукти, като например риба тон.

Posted in знаете ли.

Tagged with знаете ли, мода, общото между модата и храната, храна.

– 16.07.2014