Обзавеждане на бебешка стая – какво ви трябва

1
Добави коментар
milk1
milk1

За да обзаведете стаята на бебето си, е необходимо да проявите не само творчество и въображение, но и да имате предвид задължителните вещи и мебели, които трябва да купите преди раждането. 

1. Кошара – ако купувате кошара, нека тя да бъде от сгъваем тип, защото е по-практична, а освен това е много по-безопасна за бебето (в нея няма къде да се удари, докато се опитва да се изправи).
2. Матраче за кошарката, със средна твърдина – изберете сгъваемо матраче, защото това ще направи пренасянето му по-лесно, ако се наложи да пътувате някъде. Размерите му, разбира се,трябва да са съобразени с тези на кошарката. 

3. Повивалник – нека бъде широк и удобен, защото през първата и може би част от втората година ще прекарвате не малка част от времето надвесени над него. Нека бъде поне 70 см дълъг.

4. Стаен термометър – новороденото не може да регулира добре телесната си температура и за това е много важно вие да я следите. Препоръчителните стойности през периода, в който отоплявате са 20-21 градуса. 

5. Леген за пране на дрешки – през първата година е много препоръчително да перете дрешките на бебето отделно от своите. 

6. Подходящи пердета – избирайте за детската плътни пердета, по този начин бебето ще се чувства спокойно, когато спи и светлината няма да го дразни.

7. Бебефон – горещо се препоръчва, ако бебето спи в отделна стая. По този начин вие ще бъдете спокойни, че всичко е наред и няма да се налага да надничате през 5 минути в стаята и да го безпокоите. 

8. Нощна лампа – необходима е по-скоро на вас, ако посред нощ трябва да ставате. 

9. Скрин за дрешки – трябва дрешките и джунджуриите да се прибират някъде. В допълнение самите вие ще разберете колко по-удобно е да повивате бебето, ако повивалника е разположен на твърда основа, вместо на леглото.

И още съвети: Даже да решите да обзаведете стаята след раждането, боядисайте я предварително, за да избегнете вдишването на отделените вредни съставки. Най-добре е да използвате латекс или бои с ниско или никакво съдържание на изпарения, така наречените VOCs

Обезопасете стаята и махнете всички опасни и остри предмети в нея, независимо че бебето няма да може да се движи из нея първите няколко месеца. Проверявайте всички вещи, които са в непосредствен досег до малчугана Вижте Галерия с идеи за бебешки интериор. Обърнете внимание на разположението на мебелировката. Добре е кошарката да е встрани от основното движение в стаята, далеч от течение и пряка светлина. За предпочитане е тя да не е много далеч от вратата, за да можете да приспите бебето и да излезете от стаята, без да го разбудите. Осигурете си достъпен контакт за нощна лампа или за успокояваща музика, но го защитете от достъп. Избягвайте да поставяте мебели в средата на стаята, за да не се налага да ги заобикаляте с мръсни пелени или шише в ръцете си.

Снимка: www.interiordecoratingideas4u.com Автор: Sisi

Обзавеждане на бебешка стая – какво ви трябва Рейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)