Воден ад в Приморско! Река Ропотамо ПРЕЛЯ и заля града!

1
Добави коментар

Воден ад в Приморско!

Улиците, плажа, приземните етажи, улични заведения, хотели и магазинчета бяха заляти от река Ропотамо, която преля и отряза пътя към Приморско.

Кметът на града- Димитър Германов алармира, че опасността от още наводнения не е преминала, защото пороите в града не спират. Освен това голяма част от хотелите в Приморско, където има повишено ниво на водата токът е бил спрян принудително, а екипи работят по отстраняването на проблемите. Пътят Созопол-Приморско е затворен, но пък за сметка на това е отворен обходният през Ясна поляна.

Въпреки бедствието, което сполетя Приморско, по всичко си личи, че

Advertisement:

Advertisement:

туристите нямат никакво намерение да прекъсват почивката си, за която са си платили. Те предпочитали просто да газят или с гумени ботуши, или боси по улиците на града.

Специалисти веднага побързаха да коментират, че в случая не само природата е виновна за наводнението, защото Приморско само за няколко години се е разраснал почти двойно и тройно. Местни коментирали пред БЛИЦ, че почти не е останало незастроено кътче в града, а за разширяване на канализацията нищо не е било помислено и направено. С цел развитие на града всеки си е строял сгради, а после местната администрация си е затваряла очите и ги е правила законни,

за да има все повече и повече туристи къде да отседнат в градчето. Никой, обаче, не се сетил да разшири канализационната система и да направи по-големи шахти за оттичане на водата. Години наред вече се строи и нова пречиствателна станция в града, но парите все не стигали тя да бъде завършена.

Местни коментират още, че от шахтите в града блика не само вода, но и фекалии, които бивали бързо изгребвани от собствениците на хотелите, а в града има недостиг на хляб. За сметка на това, обаче, търговците са решили, че сега е времето да се правят пари и са надули цените на топлите тестени закуски и гумени ботуши двойно и дори тройно.