Най-доброто от Българската Сцена: Седмица 29/2014

1
Добави коментар
etalonbg
etalonbg

музика България : (Хип-Хоп/Рап) добавена: 21 Юли 2014 автор: Георги Събев

Продължаваме с ежеседмичната статия за най-доброто от българската музикална сцена. Изминалата седмица не бе много силна, но въпреки това има парчета, които се откроиха от останалите и затова са тук. Припомняме, че песните са подредени на произволен принцип, без да се ангажираме с подредбата им в класация.

Линк към седмица 28.

Мерудия – Сто двайс’ три Иракли

Мерудия ни отправят ясно послание: веднага щом престане да вали е време да се отправим към българското Черноморие, и по-специално към към едно от последните чисти места по крайбрежието, защитената местност Иракли при нос Емине. Съобщението на групата е доставено в новата им песен „Сто двайс’ три Иракли“.

N.Kotich – По своя път

Преди няколко дни N.Kotich се завърна с гръм и трясък с чисто ново аудио предложение, именувано „По своя път“. Както винаги изпълнителят е отговорен за абсолютно всичко по проекта от текста, през инструментала, до пост-продукцията.

Touch Down Ft. Ирина – Други като нас

Мина доста време от последното видео на Touch Down, но за щастие на феновете на колектива, базиран в Хасково, 3-ko и Daneca се завърнаха с колаборация с Ирина. Парчето се казва „Други като нас“ и е с музикален продуцент 3-ko. Аранжиментът е приписан на Malkiq Sashko a.k.a. Lil Sash, а пост-продукцията – на Бате Пешо. Режисьор, сценарист и оператор на видеото е Shosho за Sky Brothers.

F.O. & 42 Ft. Borkt – Full Contact

MFZanimation отправя поглед в посока Шумен за поредното си аудио-визуално предложение. F.O. и Borkt от бургаския лейбъл обединиха креативни сили с 42 от Шумния град и заедно записаха парчето „Full Contact“ по музика и аранжимент от AloneBeatz. Сместването и мастерингът са осигурени от G.F.E., а колкото до клипа – той е с режисьор F.O. и оператор и монтажист Pain.

Кривия Ft. Hoodini – Звучи добре

Кривия и Hoodini са отново тук с второ общо парче. След успеха на „Нощ и ден“, изпълнителите отново влязоха в студиото заедно, за да запишат колаборацията си „Звучи добре“. Музиката е осигурена от Hoodini, който също така се заема с припева и в допълнение доставя и един куплет. Видеото е режисирано от Full House Image и е заснето на стадион Лазур в Бургас.

Незнайните от Крайните, Кайсиева Градина, Светляка, Добския & Монката – 240

Незнайните от Крайните, Кайсиева Градина, Светляка, Добския и Монката комбинират лирическата си мощ за едно от най-смислените парчета, които ще чуете в последно време. Изпълнителите кръщават общата си песен „240.“ Отбелязваме, че това е точния брой на депутатите в Народното събрание на Република България, което подсказва, че темата, разглеждана в трака, е именно тежкото положение в родината ни.

Сарафа Ft. Alex P – King Kong

Сарафа и Alex P доставят обща столична рап бомба. Излагайки римите си върху тежък инструментал с неизвестен произход, изпълнителите записват заедно парчето „King Kong“. Може да го чуете на края на статията, а в случай че ви хареса – да го свалите на този линк, предоставен лично от самия Серафим.