Пълнени тиквички и гъби

21
Добави коментар
Vkusi.me
Vkusi.me

Tweet

Pin It

Диетични, леки, витаминозни и много вкусни, с бяла шапчица и стегната и нежна месеста част, печурките са продукт, който е леснодостъпен през цялата година и се съчетава отлично във всички кухни. Неслучайно световните законодатели в кулинарното изкуство твърдят, че няма лошо ястие, щом печурките участват в състава му. Печурката представлява род базидиеви гъби с гуглести плодни тела и спорообразуващ слой под формата на пластинки. За тях са характерни розовите пластинки, които с възрастта променят своето оцветяване и стават все по-кафяви. Култивираната печурка е най-добре познатият член от този род, който се отглежда навсякъде по света и се предлага в прясно състояние.

Необходими продукти: 2 бр. тиквички 6 бр. едри гъби печурки 500 г кайма 1 глава лук 1 домат 3 с.л. олио 1 ч.ч. ориз за плънката черен пипер сол джоджен

Начин на приготвяне: Лукът се запържва в олиото до омекване и към него се прибавя каймата. След като се позапържи и тя, към нея се добавя доматът, а след него оризът, сол, черен пипер и джоджен. Плънката се маха от котлона. Гъбите се измиват и им се премахват пънчетата. Тиквичките се разделят на три, като им се издълбава вътрешността. След което гъбите и тиквичките се пълнят с плънката и се слагат да се пекат на 220 градуса. Сервират се топли, по желание с млечен сос.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It