Змии, скорпиони и тарантули вместо кучета пазят къщите!

1
Добави коментар
S.S
S.S

Advertisement:

Експертът по влечуги и пернати Захари Георгиев разказа пред „Всеки ден“, че при българите през последните няколко години се забелязва много интересна практика, с която те успешно предотвратявали кражби по домовете, колите и офисите си. Вместо кучета, собствениците предпочитали да си вземат змии, скорпиони или тарантули, с които стресирали крадците, които се шокирали само при вида им. Влечугите и скорпионите са на път да изместят кучетата пазачи, които много лесно могат да се обезвредят при кражба.

Advertisement:

Първоначално екзотичната практика се забелязвала най-вече по морето, но все повече хора из цялата страна започват да я предпочитат, особено през летния сезон, когато кражбите са повече, тъй като доста хора отсъстват от домовете си. Собственик на магазин за бижутерия в София сподели, че държи в офиса си скорпиони и тарантули и е повече от сигурен, че така никой няма да дръзне да ограби нещо от витрините. Много хора отглеждат скорпиони в къщите си, които са подходящи най-вече за нощна охрана. Някои

от тях са силно отровни, но повечето са безобидни. Външният им вид обаче е внушителен и стряскащ. Тарантулите пък са предпочитане заради това, че когато търкат тялото си отделят малки власинки във въздуха и могат да предизчикат алергични реакции. Така крадецът започва да киха, да вдига шум и много бързо може да бъде заловен. Експертът по влечуги съветва хората, които отглеждат екзотичните видове в домовете си да ги държат на места, които са снабдени с вентилационна система, за да могат да дишат.