Мъжки отбор по гребане позира без дрехи срещу хомофобията

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Момчетата от английски отбор по гребане лъснаха чисто голи в името на своята кауза. Състезателите от Университета в Уоруик се съблякоха дибидюс и позираха сред пасторални пейзажи, прикривайки патлаците си с ръка или други налични материали, за пета поредна година. Всяка година те се събличат в името на нещо. Календарът на 2014-а е посветен на борбата с хомофобията сред младите хора, пишат от Lifestyle.bg.

„Този календар е по-голям, по-добър и още по-въздействащ от всяка друга година!“, пише в информация към снимките, което по-скоро означава, че тази година има повече голи мъжки задници.

Гребците са предимно хетеросексуални, които обаче не се притесняват да свалят дрехи в подкрепа на гейовете. Момчетата призовават младите хора с неосъзната сексуална ориентация да не се страхуват да говорят за проблемите си и да потърсят помощ, ако това се налага.

Гребците от Уоруик са започнали своята „гола кампания“ през 2009 г., когато календарът се е продавал само в района на университета.  От тогава досега обаче популярността им нараства и бързо излиза извън границите на Великобритания. Миналата година календарът им е продаден в над 40 страни по света. За 2014-а към снимките има и видео.