Какъв букет да изберем?

1
Добави коментар

Подарявайки цветя на близък човек, безспорно всеки от нас иска, подаръка да изразява пълния потенциал на топлите му чувства към получателя и нагледно да му демонстрира колко той е скъп за нас. И често „мегатонния заряд” на привързаност и любов на дарителя, автоматично се трансформира в огромен куп от „а-ла милион алени рози“ или кошница с цветя – сякаш ни се струва, че колкото по-голям и по-скъп е букета, толкова по-добре ще се почувства получателя му.

Това разпространено мнение, за съжаление или за щастие, е голяма грешка. Разбира се, луксозните букети от много рози, определено изглеждат солидно, но в някои случаи са просто неуместни. Големият букет при определени обстоятелства, може да се окаже по-скоро задължение за получателя, отколкото повод за радост, и гарантирано губи пред изящния малък букет, красиво декориран с използването на качествени дизайнерски материали и стилни аксесоари.

Ако желаете да поръчате букет за сватба, първо трябва да се замислите за това къде ще се провежда тя, и къде е възможно да сложите Вашия подарък. Тъй като има вероятност занасяйки един огромен букет цветя в съвета да го държите в ръце по време на цялата церемония, което би помрачило тържествеността на момента.

Същото важи и за бъдещите младоженци, които избират букет на булката. Не залитайте по размера – на първо място, големия букет ще бъде трудно да се държи, и второ, сложната и тежка конструкция вероятно ще се разпадне във въздуха при традиционното „хвърляне назад“ към неомъжените приятелки. Освен това при избора на букет за булката, трябва да се отчете ръста и, възрастта, цветовата гама и стил на обличане, както и нейния цялостен външен вид. В противен случай, тази основна цветна композиция може да измести булката като най-важен елемент от сватбената церемония.

Също така препоръчваме да забравите за големите букети от рози при романтична среща на неутрална територия. Радостта на Вашата избраница от получения букет ще мине бързо, докато носи този наръч от не най-удобните цветя. А главата и ще бъде заета единствено от мисълта как по-бързо да се прибере в къщи и да сложи някъде получения подарък.

Големината на букета до голяма степен се определя от мястото на тържеството. Пищно украсената за сватба или годишнина бална зала или ресторант, напълно допускат и даже предполагат на виновника да се поднесе голям красив букет от рози или каскаден букет от големи цветя. В същото време един скромен букет сред целия разкош ще изглежда най-малко нелепо и абсурдно.

Когато празничното събитие се провежда в домашна обстановка, значимостта на самия повод определя размера на букета, броя на цветовете в него и техния вид.

Ако искате правилно да изберете букет, който със сигурност ще впечатли и зарадва виновника за тържетвото, и при това без платите повече от необходимото, нашето ателие е на вашите услуги. Най-добрите цветя, безгранично въображение и професионално декориране ни позволяват да създадем уникален букет за Вашите близки и да вложим в тях всичко, което бихте искали да кажете.