Онколози – Онкологична болница Централ Онко Хоспитал – Специалисти по медицинска онкология

6
Добави коментар

Специалисти по Медицинска онкология в болница Централ Онко Хоспитал

Информация за онкология ЦОХ – Пловдив

Отделението по медицинска онкология към МБАЛ Централ ОНКО Хоспитал ООД Пловдив е първата частна лечебна структура в България в областта на лекарственото лечение на солидните тумори, включващо химиотерапия, таргетна терапия, хормонотерапия, имунотерапия и лечение с бифосфонати на тумори със следните локализации: рак на гърда, бял дроб, дебело и право черво, анус, простата, яйчник, маточна шийка, стомах, хранопровод, бъбрек, пикочен мехур, черен дроб, жлъчни пътища и жлъчен мехур, панкреас, тестис, мозък, фаринкс, ларинкс, сарком и други.

Основна цел на Клиниката по Онкология е осигуряване на висококвалифицирана ранна оценка, прогноза за хода на онкологичната болест, адекватна специфична лекарствена терапия, проследяване на пациентите и медицинска експертиза на работоспособността.

В Република България, лекарственото лечение на онкологичните заболявания се провеждат в болнични условия по клинична пътека, финансирана от Националната здравноосигурителна каса – НЗОК.

Лечението на здравно осигурените онкологично болни пациенти е напълно Безплатно!

Дейността на онкологичната клиника в Централ Онко Хоспитал съчетава висок професионализъм от обслужващия персонал на всички нива в лечението и обслужването на пациентите, перфектна организация на работа, комфортни условия по време на болничното пребиваване.

Работи се в тясно сътрудничество с водещи специалисти в областта на медицинската онкология на национално ниво. Консултант към отделението е доц. Константа Тимчева.

В онкологична болница Централ Хоспитал се съществява научно-изследователска и учебна дейност.

Материално-техническата база и наличния персонал са подходящо място за обучение за придобиване на специалност по медицинска онкология и продължителна квалификация.

Персоналът в Централ Онко Хоспитал се състои от утвърдени специалисти с дългогодишен опит в лечението на онкологичните заболявания, членове на национални и международни научни организации:
* Началник отделение д-р Велко Минчев
* Онколозите и медицинските сестри в онкологията са с дългогодишен опит в химиотерапията, което е гаранция за качествено лечение и грижи, съобразени с изискванията на СЗО.

Онкоболницата се стреми да създаде перфектния екип и затова събира опитни специалисти онколози от цялата страна. Част от екипа са лекари от софийското онкологично дружество, има онколози от Стара Загора, Пловдив и др.

„Причината да създадем здравното заведение е желанието ни да променим отношението, обслужването, качеството на лечение на страдащите от злокачествени заболявания“, заявява Д-р Заприн Пепелов, Управител на Централ Онко Хоспитал в Пловдив.