Хидрографика – трансферен печат, базиран на вода

1
Добави коментар
maznio007
maznio007

Хидрографика – трансферен печат, базиран на вода

Понеделник, 7 Юли 2014 ( прочетена 5880 пъти)

 

Хидрографиката, известна още като воден трансферен печат е метод за нанасяне на печатни дизайни върху триизмерни повърхности.

Хидрографския процес може да се прилага върху материали като метал, пластмаса, хартия, дърво и различни други материали. Нарича се още водопреносен печат. В общи линии с тази технология може да се печата върху всеки предмет, който може да бъде потопен във вода.

Можете да видите видео на процеса тук:

 

Хидрографският трансферен печат се използва за декориране на различни изделия, основно свързани с тунинг на автомобили. Може да се приложи както на цели офроуд автомобили, така и на малки продукти като каски за каране на колела и други автомобилни аксесоари.

Ето как протича процесът: първо графиката се отпечатва върху водно разтворим филм от поливинил алкохол (PVA). Този PVA филм се поставя върху повърхността на топла вода, която го разтваря. Тогава се прилага химически активатор, който плува върху водната повърхност като тънък маслен слой. Компоненът, предварително обработен в зависимост от използвания материал, сега се потапя във водата от горната страна. Филмът сам обгръща изделието, изображението е пренесено.

Източник: inkondapaper.com Текста написа: Мартин Новев

 

Фирми предлагащи услугата хидрографика.

Фирми предлагащи консумативи за хидрографика. 

Други използвани термини: Аква имерсионен печат

Абонирайте се безплатно за нашите новини. Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха