Какво представлява „бялото течение“?

14
Добави коментар
theones
theones

Какво представлява „бялото течение“?

юли 17, 2014
Здраве

0

Много жени страдат от проблема наречен „бяло течение“. Това е влагалищно течение, което определено създава неудобство и дискомфорт. Какво представлява бялото течение?

Това е секрет от влагалището. Обикновено има бял цвят, но цвета може да варира от жълтеникав до мръсно кафяв цвят. Освен, че цапа бельото на дамите с такъв проблем, бялото течение може да доведе и до далеч по-големи неприятности. Понякога течението е с едва доловим мирис, но има случаи, в който определено има доста неприятен мирис, понякога даже наподобява мирис на риба. Освен с мирис, бялото течение може да бъде съпроводено от сърбеж, парене и раздразняване на кожата на външните полови органи. Бялото течение създава дискомфорт и по време на полов акт. Освен това, бактериите, които причиняват това течение могат да засегнат и мъжкия полов член и да предизвикат, сърбеж, парене, възпаление на мъжкия полов член, простатата и пикочния канал.

Най–често, бялото течение се предизвиква от бактериите кандида албиканс и трихомонас вагиналис. Това състояние на секретиране от влагалището на жената, не е болест, но задължително трябва да се обърне внимание и да се посети лекар, за да се вземат съответните мерки по елиминирането му. Понякога, бялото течение е симптом за наличие на друг проблем, свързан с половата система на жената, в частност проблеми с матката, маточните тръби, шийката на матката и др.

Към този проблем, трябва да се отнесете с голяма доза отговорност и задължително да посетите гинеколога си, за да не се стига в бъдеще, до сериозно гинекологични усложнения и проблеми.

Народната медицина, има решение за този проблем, чрез билката „бял равнец“. В продължение на 1-2 седмици, всяка сутрин и вечер,  пийте неподсладен чай от бял равнец. Можете да използвате билката и за подмивания на външните полови органи.

Можете да опитате да премахнете бялото течение и чрез подмивания с малко сода бикарбонат. Тя ще възвърне алкалната среда и ще предотврати размножаването на бактериите, причинители на бялото течение. За целта, вземете ½ чаена лъжичка сода. Сложете я на ръката си и я разтрийте по срамните устни и кожата около тях. След това обилно се измийте с хладка вода и подсушете добре мястото. Носете винаги памучно бельо.

VN:F [1.9.22_1171]

Ако статията Ви е харесала, оценете я:

Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Какво представлява „бялото течение“?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

tweet

Диня и пъпеш-мощните диуретици

Как да махнем целулита?

Свързани статии

Бял равнец против…

фев 04, 2013 0

Още от тази категория

Как да се грижим за…

яну 08, 2015
0

При настинка и…

дек 12, 2014
0

Щадете организма си…

ное 26, 2014
0