10 грим трикове, които всяка жена трябва да знае – ВИДЕО

1
Добави коментар

Всички жени използват грим поне от време на време. Но дали техниката на поставянето му дава възможно най-добрите резултати? Ето някои насоки, за да сте сигурни, че използвате всички видове грим по правилния начин:

 

Коректор

 

Никога не поставяйте коректор върху клепачите си като база за сенките – това ще причини събирането на грима ви в гънките на клепача.

 

 

Фон дьо тен

 

Използвайте пръстите си, за да нанесете фон дьо тен ако искате леко и фино покритие и четка, ако искате средно и пълно покритие.

 

Четете още: Как да се чувстваме и да изглеждаме красиви?

 

Пудра

 

Винаги нанасяйте пудра, където кожата ви започва да лъщи най-бързо – това е обикновено е Т-зоната. По останалите зони на лицето я нанасяйте много леко.

 

 

Брозант

 

Трябва да нанасяте бронзант на врата си, лицето си и гърдите си, за да изравните тена на кожата си. След нанасянето направете крачка назад от огледалото и се уверете, че всички части на тялото ви са в един и същи цвят.

 

Четете още: Как да подберете правилния цвят червило?

 

Руж

 

При нанасянето на руж, първо се усмихнете, а след това започнете да нанасяте от най-изпъкналата част на бузата към горния край на ухото, след което в посока на челюстта.

 

 

Вежди

 

Винаги нанасяйте молива или пудрата за вежди в горната им част, за по магнетичен поглед.

 

Четете още: Лесен грим в бронз и тюркоаз

 

Червило

 

Не нанасяйте червилото така, че да стане твърде дефинирано в горната част на устните. Но го нанесете хубаво по целите си устни – чак до ъгълчетата им.

 

 

Сенки за очи

 

Винаги започвайте с базов цвят на сенките, който няма никакъв блясък и съвпада с най-светлия тон на кожата на лицето ви и го нанасяйте по целия клепач до веждата. Трябва да използвате този основен цвят, като го смесвате с по-тъмните сенки в гънката на клепача.

 

 

Молив за очи

 

Вместо да гледате право напред в огледалото, доближете се възможно най-близо до него, дръжте главата си нагоре и доближете брадичката си до него. Погледнете надолу, докато нанасяте молив, като започнете от вътрешния ъгъл и го нанесете по целия клепач до гънката от външната страна на окото.

 

Четете още: Как да почистите четките си за гримове? – ВИДЕО

 

Спирала

 

Не правете бързи и леки движения, когато нанасяте спирала. Вместо това я натиснете в основата на миглите и правете зигзагообразни движения, като минавате на горе. 

 

 

Снимки: re_,  Bárbara, Sonick Photographie, AP Photographie ?, khengsiong Foter