Социалните взеха дете от осиновители :: Трибали – новини Враца/новини Монтана/новини Видин/Враца новини/Монтана новини/Видин…

1
Добави коментар

За първи път в практиката на съвета по осиновяване към регионалната дирекция „Социално подпомагане“ във Враца има случай на прекратено осиновяване, съобщи главният експерт в „Закрила на детето“ Мария Търнавска.
Родителите са спрели да полагат необходимите грижи за осиновеното си дете. След констатирани нарушения, от Социални грижи се намесили и хлапето е напуснало дома на семейството. Малчуганът е върнат в институцията, в която е бил настанен преди да бъде осиновен.
В момента тече процедура за прекратяване на осиновяването. Тъй като случаят влиза в съда, повече подробности не могат да бъдат дадени, заяви Търнавска.
За изминалото тримесечие, от април до юни, 17 деца са били вписани за осиновяване в Социални грижи във Враца. Само за месец юли 5 деца са намерили нов дом. „Това е голям напредък“, каза Търнавска.
Общо 7 деца са били осиновени чрез министерство на правосъдието за май, юни и юли. През изминалия месец са подадени 12 деца за международно осиновяване.
 

30-07-2014 г. 11:49 ч. | прочетено: 1373, коментари: 1 |