Кои витамини са ни нужни през лятото за здрав организъм?

14
Добави коментар
pepihappy
pepihappy

Витамини през лятото

 

 
Всеки сезон има своите особености и това неминуемо се отразяма на нашето тяло
 

През летните месеци едни витамини са ни по-необходими от други. За да се чувствате пълни с енергия, трябва да наблегнете на следните витамини:

По-жизнени с Витамин C

Изследванията показват, че витамин C може да помогне на тялото да свикне с повишените температури за по-кратко време. Той намалява шансовете и от развиване на болести, свързани с високите температури. Портокалите, чушките и броколите са едни от най-добрите и вкусни източници на този витамин.

 

Витамин D

Въпреки че не е добре да се пренасища тялото с витамин D, той е много важен за човешкия организъм и му помага  да се приспособи към слънчевите лъчи. Той заздравява и кожата, като я прави по-малко податлива на изгаряне от слънцето и помага за предотвратяване на поява на бръчки. Гъбите са чудесен източник на този витамин.
 

 
Здраво тяло с витамин А

Помогнете на тялото да се възстанови в следствие на увреждането на кожата от слънчевите лъчи. Витамин А спомага за възстановяване на колагена и еластина в кожата, които се борят срещу признаците на стареене. Консумирането на портокалите, пъпешите и тиквите е прост начин за набавяне на този витамин.

 

Витамин В6

Има няколко различни групи витамини, но всички са полезни в летните месеци. Витамин В6 може да ви помогне в борбата срещу умората през летните дни. Кой източник на този витамин е добър? Фъстъците, бобът и млякото, също така и месото.

Витамин В3
 

Поддържайте храносмилателната система под контрол с витамин В3. Едно от неприятните неща през летните месеци е подуването на корема. Кои храни ще ви помогнат да се справите с това? Вкусни източници на протеини като пиле и риба тон.

Витамин Е

Срещу сезонните алергии, които се случват през летните периоди, можете да се борите с помощта на витамин Е. Ако не сте алергични към ядките, пробвайте с редовно консумиране на бадеми, фъстъци и орехи.

 

 

loading…