Радиоточка от ново поколение

1
Добави коментар
Avtora
Avtora

Радиоточка от ново поколение

от Avtora.com | 31.07.2014 | 11:00

В ерата на смартфоните вече почти няма смисъл да си купувате други устройства. За какво ви е отделен калкулатор, когато има app със същите функции? Или MP3 плейър, при положение че цялата ви музика може да е на едно място? Често смартфонът чудесно замества много други устройства и дори няма да се замислите за алтернатива.

Изключение от това правило са случаите, в които устройството, заместено от смартфона, наистина е по-добро от него (като някои фотоапарати, например). Или пък е толкова шантаво, че просто не можете да пропуснете да го имате!

Ще ви попитаме направо – бихте ли си купили радиоприемник? Не? Прочетете следващите редове и може би ще размислите.

Lextronix Solarlink FR370 (цена 139 лв.) не е просто радио – това е радио на стероиди! Създателите му правилно са се досетили, че за да си струва парите, то трябва да има колкото е възможно повече нестандартни функции. И са се постарали, тъй като джаджата наистина прелива от възможности, а дизайнът му също е доста шантав.

Можете да изберете как да го заредите с електричество – с батерии, чрез електрическата мрежа, чрез вградения слънчев панел или чрез вграденото динамо. Представете си само как седите и въртите малката манивела, за да съживите изтощената батерия – звучи супер забавно (поне първите няколко пъти). Веднъж заредено, то може да предава енергия на вашия телефон.

Има и фенерче с 3 LED светлини, което дори може да мига, изписвайки SOS на морзов код, ако сте се загубили някъде (Морзовият код изписва ли се? Не знаем…). Също така Solarlink FR370 има LCD дисплей и AUX вход, за да го свържете към друго устройство, от което можете да слушате музика. А можете да слушате и радио, разбира се.

Подобна идея са имали и създателите на Soulra Lextronix FRX3 (цена 139 лв.). Това отново е радиоприемник с множество шашави функции, който може да се зарежда по четири различни начина (като горния модел). Докато Solarlink радиото е по-скоро с ретро дизайн, то Lextronix FRX3 е подчертано футуристично, а манивелката е в средата му.

Голяма част от функциите са същите или леко видоизменени. Отново има LED фенерче, което обаче може да премигва в червено. Явно създателите на радиоапарати нямат голямо доверие в клиентите си, след като си мислят, че ще се губим постоянно. В горната част на радиото пък има фосфоресциращ маркер, който свети в тъмното, за да не се чудите къде сте оставили джаджата.

Отново имате възможност да зареждате телефон през радиото, да свържете друго устройство, от което да слушате аудиофайлове, има LED дисплей и може да служи и като будилник. Независимо дали ще ги вземете на екскурзия или никога няма да напуснат домовете ви, тези две джаджи подават мощен сигнал, че радиото не е умряло!

Купи Lextronix Solarlink FR370 ТУК

Купи Soulra Lextronix FRX3 ТУК

от Avtora.com | 21.04.2015 | 11:00

Ако сте като нас, значи постоянно сте обградени от десетки екрани. Телевизори, компютри, смартфони, дори отскоро часовници и гривни – отвсякъде ни облива меката им бяла радиация. Шегуваме се, разбира
се, екраните отдавна не излъчват радиация. Или пък…

от Avtora.com | 14.04.2015 | 11:00

Заклетите фенове на Apple се разпознават лесно – всичката им техника е от тази компания. Ако имат финансова възможност, говорят по iPhone, браузват на iPad и работят на MacBook. Ако нямат толкова
пачки, инвестират сериозно в лепенки с отхапана ябълка…

от Avtora.com | 07.04.2015 | 11:00

Разбира се, не говорим за изцяло дървена джаджа. Такова нещо е невъзможно, най-малкото по две причини. Първата е, че този материал не е проводник на електричество, а втората – дървото е силно
независимо и не обича да му казвате какво да прави с живота…

от Avtora.com | 06.04.2015 | 10:00

Имаме повод за радост! По всичко личи, че тази година за пръв път от доста време насам ще имаме истинска пролет. Дотолкова бяхме свикнали зимата да прелива директно в дъждовно лято, че не можем да си намерим място от обзелата ни еуфория.

от Avtora.com | 31.03.2015 | 11:00

Отново повдигаме стария спор: телевизия – да или не? Гледате ли с насмешка на нещата, които ни заливат от екрана, или напротив – не можете да откъснете поглед от тях?

от Avtora.com | 30.03.2015 | 10:00

Лошото време все още не иска да си тръгне, поради което често ни спохожда мисълта да си тръгнем ние – към някоя екзотична дестинация, поне за малко. Туристическият сезон още е сравнително далече, но
това не значи, че не трябва да сте подготвени отрано.

от Avtora.com | 27.03.2015 | 23:00

Знаете ли кой използва рутера ви? Да, да, става дума за вашия собствен рутер, позициониран, примерно, в хола ви, откъдето разпространява сигнал по кабел или безжично (wi-fi или т.нар. радио) в
домашната ви мрежа за свързване с интернет. Искате ли да се…

от Avtora.com | 24.03.2015 | 11:00

Понякога дадена марка е толкова силна, че само споменаването й събужда у нас помисли за стил и висока класа. А когато две такива марки се съчетаят в един продукт, комбинацията е разбиваща.

от Avtora.com | 19.03.2015 | 11:00

Всяка компютърна мишка е точно толкова добра, колкото повърхността, върху която е принудена да работи. Ако повърхността е неподходяща, и най-добрият мишок няма да ви помогне.

от Avtora.com | 10.03.2015 | 11:00

Чували ли сте за производителя на автомобили Abarth? Мнозина не са, което е жалко – това е италианска компания с интересна история и не по-малко интересен дизайн на моделите, но практически непозната в България.