10-те най-влиятелни поп-фолк изпълнители на 2014 г.

9
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от admin на 02.08.2014

В първите дни на най-отпускарския месец – август, идва ред на традиционната класация, отразяваща най-влиятелните поп-фолк изпълнители в момента. Някой би казал, че това са изпълнителите, които участват в лятното турне на Планета, и донякъде ще бъде прав, но всеки подбор и всяка класация се прави според различни критерии. Настоящата отразява най-влиятелните поп-фолк изпълнители според редакторите на музикалния сайт Меломан.бг, като критериите са: представянето на певците и певиците, в периода от предходната класация (2013); броя на първите им места в чарта на музикалната медия, общите гласове за техни песни от читателите на сайта, гласували в седмичната поп-фолк класация.

Виж още: 10-те най-влиятелни поп-фолк изпълнители на 2013 г. 10-те най-влиятелни поп-фолк изпълнители на 2012 г.

И едно уточнение тази десетка важи към момента на издаването й и тя няма как да предвиди бъдещи периоди.

Както сме подчертавали и досега, не е важно кой е на първо място, а кои са музикантите в тази авторитетна десетка. За съжаление повечето поп-фолк изпълнителите и техните най-ревностни фенове, приемат с пренебрежение всяка класация, в която те не са на челно място. Което не е градивно и спортсменско. Класациите са си класации, важното е песните ти да са харесвани и да си сред най-актуални изпълнители. А конкуренцията наистина е голяма. Е! Има и голяма масовка, които са пълна трагедия, и понякога се чудим защо продуциращите тази музика влагат средства в такива кадри… Хубавото е, че все пак има някаква градация в жанра като цяло и се правят наистина добри проекти.

Предходните две години победители бяха Преслава и Галена, съответно за 2012 и 2013 г. През тази – на върха отново е Галена. Няма как да се отрекат креативността и нюха й към хитове. С наскоро излязлата „Хавана Тропикана“ изпълнителката за пореден път демонстрира как се прави хит. А „Точно никога“ е безспорно доказателство, че когато един изпълнител експериментира, постига нужния резултат.

Втора пък е Андреа. Това е най-популярната българската изпълнителка в световен мащаб в момента. С два неоспорими хита от началото на годината „Най-добрата“ и дуетната с Джена – „Пий едно от мене“, Андреа си извоюва място в топ 3 на най-влиятелната поп-фолк изпълнителка в момента.

Преслава продължава да показва супер ниво, за което феновете й продължават да я подкрепят и обичат. Джена пък определено е най-прогресиращата певица, което и носи място в челната петица. Подем отбелязваме и при Емилия, която определено поднася голямо разнообразие при избора си на песни. Ето и как изглежда подредбата на най-влиятелните поп-фолк изпълнители за 2014 г.

1. Галена

2. Андреа

3. Преслава

4. Джена

5. Емилия

6. Анелия

7. Константин

8. Глория

9. Райна

10. Фики

Коментари

коментар(а)