Как да преборим махмурлука?

13
Добави коментар
slavchev
slavchev

Преборете махмурлука

Едва ли има млад човек, който да не обича бурните вечери, купоните и пиенето на алкохол в добра компания, но пък на другият ден всички се чувстват много зле и причината е махмурлукът. Сутринта след тежка вечер е едно много неприятно усещане, но организмът трябва да се отърве от натрупаните токсини и го прави по естествен път, без да мисли за нашето главоболие.

Конкретен лек за махмурлук няма, въпреки че във всяка аптека ще намерите какви ли не хапчета, които уж трябва да облекчат болката. Коч.бг обаче ще ви предложи традиционни и народни варианти за битката с махмурлука, тъй като по света има много цярове, за този проблем.

Българите сме свикнали да се съвземаме след тежките вечери най-често със шкембе чорба, кисело мляко, а в някои случаи и с чаша студена бира. В бирата също има много мощни антиоксиданти и полезни вещества, но разбира се трябва да се консумира умерено, в противен случай ще се получи обратен ефект.

В Турция също залагат на шкембе чорба, докато в Италия се набляга на ободряващото еспресо и тъмните очила, докато отмине неприятният ефект. В Южна Италия и по-точно Сицилия, хората използват доста по-нестандартен метод – дъвчат сушени пениси от говеда, тъй като съдържат специални ензими, разграждащи алкохола в организма.

Англичаните пък борят махмурлука с обилна закуска, предимно от колбаси, яйца, зеленчуци и гъби. Шотландците пък си имат специална напитка, наречена Irn-Bru, която е на плодова основа, но съдържа и кофеин.

Докато всички тези методи може да ви се струват нормални, то в Лас Вегас ситуацията е по-модерна, като там имат специални медици, които се грижат за здравето на хората и имат уникален автобус, който е снабден със системи от подбрани течности и витамини.

А вие как лекувате вашият махмурлук?

Спонсорирани връзки: