Упражнения за облекчаване на болката при плексит

1
Добави коментар
milk1
milk1

Плекситът представлява възпалени възли от гръбначно-мозъчни нерви. Понякога се подуват толкова много, че стават напълно достъпни за напипване с длан. Стоят по тила, врата и раменете като бучки, които се движат и подскачат при опит да бъдат разтрити.

Течението ги възбужда и в резултат на това притежателят им се схваща. Болката е в състояние да ограничи и да парализира движенията на човек. Води до дискомфорт, раздразнителност заради острите спазми и главоболие. Но има няколко начина, които потушават болката от плексита и заболяването става поносимо. Ако терапията се изпълнява редовно е възможно всякакви симптоми на нервните сплитания да изчезнат.

Най-напред трябва да се започне с прием на много витамин С, селен и витамин В комплекс. При сериозни случаи е необходимо да се пият и болкоуспокояващи, защото болката става пронизваща и не дава покой. Има и една ефективна програма от упражнения, която също потиска плексита и отървава от неприятната болка. Правите няколко минути загряване и разтягане, за да не получите мускулна треска, след това плавно и полека минавате към упражненията.

Заставате в изправено положение и изправяте гърба колкото можете повече, за да приближите максимално двете плешки. След това започнете да изтягате ръцете назад и да ги опъвате. Стойте така, докато издържате на напрежението, което се създава в горната част на тялото. След това постепенно върнете ръцете в изходна позиция. Движението се повтаря 30 пъти. Може да го разделите на три серии от по 10 повторения. Ако обаче изпитвате непоносимо силна болка не правете упражнението.

За второто упражнение от програмата на Института по спортна медицина и травми „Nicholas“ трябва да легнете по гръб на по-високо легло, за да може да опъвате ръцете си надолу без пръстите на краката ви да се опират о земята. Мускулите на врата, рамото и ръката трябва да се държат отпуснати, а едната от ръцете да се олюлява бавно и плавно напред и назад. След няколко размаха движението трябва да стане по-агресивно и динамично. Упражнението се прави по 5 минути с всяка ръка като се разбива на порции по две минути и половина.

Третото упражнение изисква да застанете в изправена поза и да разпънете ръце напред. С едната си ръка се опрете на стол или маса с твърда повърхност. Продължавате с навеждане напред и протягане на другата ръка надолу към пода така, сякаш се мъчите да го стигнете. Ръката трябва да виси, а рамото да е отпуснато. За 15 секунди опишете кръг по часовниковата стрелка с отпуснатата ръка и за още 15 секунди направете окръжност в обратна посока. Правете упражнението по 2 минути и половина с всяка ръка, като увеличавате радиуса на всеки следващ кръг.

 

Снимка: zdrave.ws Автор: Dani

Упражнения за облекчаване на болката при плекситРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)