Домашен ексфолиант за лице и тяло

1
Добави коментар
milk1
milk1

Навън е топло и доста отдавна носим дрехи, които разкриват голяма част от тялото ни. Кожата ни е на показ, а тя трябва да изглежда красива, здрава, гладка и мека. Как се постига това? С ексфолиант, който да премахне мъртвите клетки. Не е задължително да си давате парите за скъпи козметични продукти, защото можете да си го приготвите и сами у дома. С него можете да ексфолирате както лицето си, така и цялото тяло. Освен, че премахва мъртвите клетки от повърхността на кожата, той я и хидратира.

Необходими продукти:
2 шепи царевичен грис
1 лимон
1 портокал

Начин на приготвяне:

Сипете царевичния грис в купа и посипете с настърганата кора от лимона. Изстискайте и сока на портокала върху сместа и разбъркайте.

С тази скраб масажирайте лицето и тялото си. Когато ексфолирате лицето си, движете нежно ръцете си и действайте с върха на пръстите си. След това оставете сместа да изсъхне и я отстранете с хладка вода. За премахване на мъртвите клетки от тялото, ползвайте по-големи количества от помадата, като обтривате поне за 2-3 минути. После изплакнете с вода. Процедурите се правят 1-2 в седмицата, а ефекта е гарантиран.

Снимка: m.netinfo.bg Автор: Stefi

Домашен ексфолиант за лице и тялоРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)