Георги Дерменджиев: Лудогорец ще бие!

2
Добави коментар
BulFootball
BulFootball

Георги Дерменджиев: Лудогорец ще бие!

Nadpis.com

06/08/2014

Георги Дерменджиев днес ще изведе Лудогорец в Европа за първи път като старши треньор.

Опитният специалист трябва да вади отбора от трудната ситуация и да направи така, че да продължи към плейофите на Шампионската лига.

Непосредствено преди официалната тренировка на разградчани в Белград Дерменджиев говори специално за „7 дни спорт“.

Къде ще гледаме на живо Партизан срещу Лудогорец

– Г-н Дерменджиев, какви са очакванията ви за мача, с каква нагласа сте тук?

Очаквам да преодолеем Партизан. Няма значение как. Важното е да го преодолеем. Подготвени сме за всичко – и за продължения, и за дузпи. Мисля, че ще преодолеем Партизан. Резултатът е равен и за двата отбора. Единствено домакинството може да помогне на Партизан. Аз мисля, че нашите футболисти вече имат тази рутина и няма да бъдат стреснати от атмосферата.

– Какво може да кажете за съперника?

Партизан е много добър отбор, имат добри и опитни футболисти, които могат да решат всеки един мач. Имат млад и амбициозен треньор, който иска да се доказва, и Европа е добър шанс за него. Ние обаче сме наясно каква е цената на този мач и колко е важен той за нас. Ние идваме, за да може да си отидем с победа.

– Съперникът има проблеми, това успокоява ли ви?

При всички случаи футболистите на Партизан трябва да бъдат и предпазливи. Мисля, че финансовите проблеми в клуба няма да повлияят на играчите, а дори ще ги мотивира, защото този мач за тях също е изключително важен.

– Ако съпоставим ситуацията от миналата година и тази, коя е по-изгодна – 0:0 сега или 2:1 тогава?

Като резултат няма кой знае каква разлика. Какво имам предвид – само с един гол нещата се променят. Сега нещата са същите, ако единият вкара и задържи резултата, другият е елиминиран. Аз мисля, че този резултат е много изгоден и за нас. При всички случаи Партизан ще иска да играе равномерно в атака и защита. Това е коварен резултат.

– Как трябва да подходи вашият отбор?

Просто трябва да изиграем мача много силно и правилно тактически. Не казвам, че ще

играем на контраатака или ще се пазим. Ще практикуваме нашия стил.

– Според вас кое е слабото място на Партизан?

Това са опитни играчи и не можем от един мач да видим кои са слабите им места. В един мач може да се прояви едно качество, в друг съвсем различно. Те може да имат само една атака, но пък да успеят да вкарат гол.

– В последните няколко месеца бяхте далеч от първия отбор, полезно ли беше това, за да видите нещата отстрани и малко по-обективно?

Аз винаги съм бил обективен. Не знам дали сега беше по-добре, или по-зле. Не успях да видя как е протекла подготовката, както и с контролите не съм запознат. Мисля, че футболистите са взимали участие в мачовете доста неравномерно. Това в момента им се отразява.

– Притеснява ли ви нещо преди мача?

Не, абсолютно нищо. Даже с е чувствам много спокоен. Точно това искам да пренеса върху целия отбор и футболистите. Въпреки много високата цена на мача аз се чувствам спокоен.

– Има ли тръпка във вас, имате 60 мача като помощник, а сега заставате начело в много важен мач?

Моментът е много важен. Важен не само за отбора, но и за целия клуб. Казах на футболистите, че съм горд от този шанс, който им се дава. Аз ще работя с най-добрите играчи в България. Дано заедно да успеем да продължим напред.

– Наясно ли сте със състава за мача?

Да, имам го вече в главата си. Ние гледахме два мача на противника, анализирахме ги. Футболистите са наясно с Партизан, знаят какво се иска от тях, така че не се притеснявам. Предполагам, че утре (б.р., днес) ще стане добър мач – ще има надиграване и надхитряне. Ние сме дошли да си тръгнем като победители.

– Ще има ли нотка на реваншизъм от страна на Партизан?

Не, не мисля. Те са име, история в сръбския футбол. Имат голяма и добра школа, те са инкубатор на собствени футболисти. Да не забравяме и техните фенове, които са сред най-верните, а това ще им бъде от голяма полза в мача. Тук обаче не става дума за реваншизъм, онези мачове от преди година са вече в миналото, нека да гледаме в настоящето. За нас е по-хубаво стадионът да бъде пълен. Нашите футболисти са свикнали да играят пред много публика.

Коментари

коментара