Идеи за дизайн на Бяла Кухня

3
Добави коментар
irgnet
irgnet

Белият цвят е предпочитан избор в интериорният дизайн, защото придава усещане за чистота и простор. По принцип цветната мебелировка си пасва добре с белите стени, но белите шкафове комбинирани с бели стени може да се окаже една перфектна комбинация особено за малка по квадратура кухня. Също така белите кухни лесно могат да се комбинират с други декоративни елементи или кухненски пособия. Бялото особено си подхожда с хромираните или иноксови повърхности на различното кухненско оборудване.

Бяла кухня и иноксови уреди

Да не забравим и цената – предимство на белият цвят е, че кухненските шкафове изработени от бели плоскости са по-евтини в сравнение с тези, чиито цветовете са в по-тъмните тоналности.
Помислете в какъв по конкретен стил искате да е вашата бяла кухня – модерна, ретро или рустик. Бялото е комбинативно и ви позволява да пробвате много варианти . Материалът който ще използвате ще ви даде основната насока към кой стил да се ориентирате. Дървото би подхождало повече на ретро или рустик стила, докато ламинираните плоскости и хромираните уреди на модерният стил. Също така може да следвате популярните Фън Шуй правила за кухня.

Бяла кухня пред прозореца

Още в процеса на планиране на вашата бяла кухня на първо място идва въпросът, който може и да ви се струва малко нелогичен, но това е въпросът за цвета. Но не става въпрос за цялостният дизайн, ами за някои конкретни по-дребни елементи в дизайна. То е ясно че кухненските шкафове ще са бели, както и плота ще е бял, светъл или имитиращ бял мрамор. Но примерно столовете и масата може да са в различен цвят, както и други предмети, като панери, покривки и т.н., чрез които да придадете колорит на вашата бяла кухня.

Бяла кухня и сини декоративни елементи

Един добър начин да внесете колорит и да разчупите бялото е да декорирате различно пространството между долните и горните шкафове. Може да ползвате предпазен плот или да облепите стената с плочки, това си е ваше решение. Но който и начин да изберете, чрез вашата фантазия може да постигнете много добри и уникални резултати.

Класическа кухня в бяло

И накрая да не забравим саксиите с цветя. Те ще внесат допълнителна жизненост на вашата бяла кухня. Ако пък харесвате повече зеленото, разгледайте тази модерна кухня в зелено.

Кухня в бяло

Бяла кухня и тъмни столове

Бяла кухя с различни декоративни елементи

Модерна бяла кухня

Ретро бяла кухня

Кухня в бяло и кремаво

Футуристична бяла кухня