Обеци – Халки, Висящи и Обеци на Винт – Бижутерия Бокача

2
Добави коментар
bokacha.jewelry
bokacha.jewelry

Стилната жена носи нежни обеци от перли, стегнат кок и червено червило! Или поне така твърдят над 72% от мъжете, които трябва да опишат своята представа за класа в една дама.

Безспорно най-разнообразният накит в дамската колекция от бижута са обеците. Те са тези, благодарение на които се поставя акцент върху чертите на една жена. Освен лицето, обеците са натоварени и със задачата да подчертаят в една дама нейната прическа, грим, облекло и настроение.

На всички е известно, че жените, които обичат да носят обеци, никога не могат да се задоволят с притежаването на един чифт. И това има едно съвсем логично обяснение – колкото е многолика женската същност, толкова е богата и бижутерната кутийка с обеци. Именно това е основната причина дамите да колекционират различни видове и модели от своя любим накит.

Малко хора знаят, че всъщност обеците се появяват още в дълбоката древност. Хилядолетия те са били смятани за накити, които носят единствено и само жените. Едва преди 7000 години в Азия и мъжете се осмеляват да изпробват това бижу. Интересен факт е, че в Гърция например преди столетия обеците не са били възприемани от хората просто като накит – те са били символ на храброст. В египетските гробници пък археолози са открили богат набор от бижута, сред които най-често срещани са били обеците.

Любопитен факт откриваме и в съновниците – според древните поверия е истинско щастие за жените, които сънуват обеца – това предвещава откриване на любов или скорошен брак.

Днес няма никакви ограничения за материалите, които се използват, за да бъдат изработени едни обеци. Това може да бъде метал, стъкло, камъни, перли, пластмаса, дърво и др. Големината и формата на обеците също е много разнообразна. Има обаче някои правила, които трябва да се спазват, за да изглеждат обеците на място. Масивните обеци например препоръчително се носят на вдигната коса. Към тях не подхождат други масивни бижута, защото по този начин се отнема от блясъка им. Официалните поводи пък изискват по-деликатни обеци, докато ежедневието е много по-свободно за избора на една дама и именно тогава могат да бъдат поставени и по-нестандартни модели obeci.

Закачването на обеците се случва по няколко начина, като най-срещаните модели са с кукичка или с винт. Има и решение за дамите, които не желаят да пробият ухото си, но се изкушават да сложат обеци – клипсовете са идеални за този случай.

Ако търсите своя модел, искате да си подарите красота или да зарадвате любим човек – можете да откриете богата колекция на обеци в онлайн бижутерия Бокача! Най-модерните обеци с и без кристали може да намерите в онлайн бижутерия Бокача. Халки, На винт или висящи обиците, те са винаги разкошен аксесоар. Може да филтрирате дали да са с австрийски кристали или от стомана. Приятно пазаруване!