Глобяват наред за паркиране по тротоари в „Северен“

1
Добави коментар
topplovdiv
topplovdiv

Само за час – от 12.00 до 13.00, днес служителите на ОП „Общинска охрана“ наложиха 6 глоби с фиш на нагли шофьори, паркирали върху тротоари в пловдивския район „Северен“.

Ежедневно се налагат глоби с фиш и се съставят актове за неправилно паркиране на коли, съобщиха от районната администрация.

Служителите на ОП „Общинска охрана“ представиха отчет на зам.-кмета на района Лариса Кътове във връзка с ежедневни оплаквания и сигнали от граждани за автомобили спрени на тротоари, зелени площи, кръстовища и спирки на градския транспорт.

За периода от 14 до 18 юли на територията на район „Северен“ са съставени 33 глоби с фиш по общинската Наредба за реда за спиране, престой и паркиране на МПС, както и 3 акта за установено административно нарушение – 2 за неправилно паркиране на МПС и 1 за просия на обществено място.

Освен това са описани автомобили за принудително репатриране по заявени адреси от отдел „Екология“ към район „Северен“, облепени са известия за санитарна сеч и са отразени сигнали от екоотдела към районната администрация.

Сигнали за нарушения могат да бъдат подавани ежедневно в районната администрация на тел. 032/901-165.