Задава се нова политическа партия – ВИС-2!

1
Добави коментар
slavchev
slavchev

ВИС-2 се завръща като политическа партия

На българският политически небосклон се задава нова партия, която ще изненада много българи, тъй като на практика е възраждане на една от най-големите групировки от близкото минало – ВИС-2.

Новината за сформирането на ВИС-2, дойде директно от Николай Христов, който даде специално интервю за в. „ШОУ“, в което споделя, че Мая Илиева – наследницата на Георги Илиев, е одобрила създаването на политическа партия и помага за реализирането на идеята.

 „Искаме да променим нещата и ще го направим. Крайно време е да довършим започнатото от Васил и Георги Илиеви. Трябват промени. Ние сме много и сме силни”, споделя Христов, пред журналиста на „ШОУ“.

Припомняме, че неотдавна във Фейсбук се организираха всички, които са свързани с ВИС и ВИС-2, като именно от там тръгна идеята за създаването на политическа партия, която да възвърне силата от така наречените „мутренски времена“.

Страницата на ВИС-2 в най-популярната социална мрежа, вече надхвърля над 30 000 последователи, като непрекъснато се присъединяват нови и нови. Интересното е, че почти всички членове на Фейсбук групата са на възраст около и под 30 години, което означава, че са нямали пряк контакт с Жоро и Васил Илиеви, но са на мнение, че от там е тръгнал прехода и затова се наричат „поколението на прехода“.

„Идиотите, които съсипват родината ни, е време да се покрият и да изчезнат. Силата и способността това да се случи е в нашите ръце, в поколението на прехода. Трябва да изберем как и къде искаме да живеем, да ни запомнят и да разказват за нас след време. Нека се обединим и нека довършим започнатото. Така биха направили всички тези, които днес споменаваме с чест и почитание, те не биха стояли и не биха гледали как се подиграват със страната ни разни нагли марионетки. Аз казвам „Не!” на този живот искам промяна. Събудете се, български лъвове и нека рева ни се чуе, дойде времето за промяна”, призовава чрез социалната мрежа Александър Войков, който е и сред най-активните участници в групата.

Твърди се, че вече е говорено за създаването на партия, като ще се използва и запазената марка на ВИС-2 – червеният лъв. Политолозите пък са на мнение, че този ход е бил очакван и едва ли ще е изненада за някои, ако се появи наистина такава партия и ако участва на предсрочните парламентарни избори. Имат ли шанс обаче, привържениците на ВИС-2, предстои да разберем.

 

Спонсорирани връзки: