Как да си направим перфектно селфи | Teenproblem.net

2
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Една от най-популярните моди в последно време е правенето на селфита. Всички са полудели по правенето на такива снимки, дори известните личности, които публикуват постоянно в социалните мрежи. Проблемът е, че не винаги селфитата ни се получават добре. Трябва да знаем някои прости правила, с които снимките ни ще изглеждат перфектно. Как да съберем повече лайкове от приятелите ни в социалната мрежа и да направим перфектното селфи?

 

Добър ъгъл. Трябва да си направите експеримент с няколко ъгъла и да установите как най-много се харесвате. Ако изберете погрешен ъгъл може да изглеждате с прекалено къс врат или огромно чело. Това определено не е красиво, затова внимавайте с ъгъла. Най-добре е да изберете „любимата си страна“ от лицето. Ако не харесвате десния си профил, снимайте се от ляво. Не се снимайте директно с камера, на равнината на очите ви. Най-добре е да вдигнете камерата леко нагоре и да погледнете в нея.

 

Прикрийте недостатъците. Ако имате акне, сложете фондьотен (ако сте момиче), ако очите ви са уморени, направете си маска с краставица. Трябва да имате свеж вид. Ако сте изморени, не си правете селфи. Съветваме дамите да слагат и червило/гланц/балсам за устни, защото винаги, когато се снимаме устните трябва да бъдат подчертани.

 

 

Внимавайте с фона. Често в интернет попадаме на какви ли не нелепи снимки, които хората споделят. На заден план могат да се видят какви ли не гледки, много от които смешни или неприятни. Внимавайте зад какво се снимате и какво има около вас.

 

Покажете нещо ново. Селфитата могат да са много досадни за приятелите ви в социалната мрежа. Просто някои хора публикуват почти еднакви снимки всеки ден. Ако имате нова прическа, покажете я като си направите селфи. Също така ще е интересно, ако сте на ново място или правите нещо интересно и необичайно. Но ако просто си стоите вкъщи и ви е скучно, не си правете селфи.

 

Усмихвайте се. Понякога ни се струва, че изглеждаме добре, когато сме сериозни, но на снимка не е точно така. Важно е какво изражение имате, а сериозността на снимки изглежда като нацупване. Никога няма да сбъркате, ако се усмихвате. Но недейте да си отваряте устата прекалено много, защото твърде много зъби не изглеждат добре. Пробвайте да се снимате с различни усмивки и вижте как най-много се харесвате.

 

Допълнително разчупване. Има много приложения, които могат да направят селфито ви забавно и разчупено. Може да сложите филтри, готина рамка или да украсите снимката с някой забавен ефект. Това ще разнообрази селфито ви и ще го направи по-оригинално.