4 планети си играят с нас

3
Добави коментар
BulFootball
BulFootball

4 планети си играят с нас

Nadpis

09/08/2014

Губим контрол заради Венера и Меркурий, Марс и Плутон ни казват да търсим разбирателство

В ГОЛЯМАТА ЛУПА

Седмицата започва със сложни планетни взаимовръзки, които ще създават у повечето хора усещането, че не контролират случващото се. Вероятно тази тенденци няма да ни направи силно впечатление, ако сме решили, че днешният ден не ни интересува толкова, колкото подготовката на плановете за бъдещето. По-разочароващо ще е усещането, че не успяваме да подредим личния си живот, програмата за ваканцията или за почивните дни според желаното и предначертаното. Все пак имаме право на отговор.

В рамките на седмицата планетите Венера и Меркурий се догонват, променяйки местонахождението си върху Зодиака. Те са част от т.нар. група на личните планети, а през дните, необходими им за пренастройване към вибрациите на следващия астрологичен знак, ни се позволяват да разберем по-добре поведението на заобикалящите. Между 12 и 15 август Марс и Плутон ни напомнят да заложим на картата на разбирателството. То гарантира успешното справяне с предизвикателствата, които ни е подготвил животът.

(Астрологична прогноза за периода от 9 до 15 август 2014 г.)

Даниела Евстатиева

ОВЕН

Почувствайте се свободни

Време е да се почувствате свободни да правите онова, което ви харесва. Предлагам ви начин да се измъкнете от капана на собственото неудовлетворение: не поучавайте, а се вгледайте в любимата си част от деня. Отделете си време за лични занимания, ако не можете да си позволите отпуска или кратка ваканция. И не съжалявайте, защото покрай всички други опции планетните вибрации ви поставят точно сега в епицентъра на събитията. Редно е да сте там, където тежите с авторитета си. Възможно е, стига да сте готови да направите кариерен скок или неочаквано да разрешите професионално-служебен въпрос, прераснал в спор. Последните дати от периода са изключително адаптивни и позволяват да обновите не само мислите си с планове за бъдещето. Разгледайте цялостното си поведение и излъчване. Дали не се нуждаят от освежаване?

ТЕЛЕЦ

Подбирайте думите си

Ще видите по-ясно и точно своя потенциал по отношението на околните към вас и постъпките ви. Вие сте тези, които се нуждаят от ясен и безпристрастен съдник, както и корелатив за правилността на намеренията. След съботния ден, когато ще срещате съпротива и препятствия по пътя си, настъпват благоприятни дни за развлечения и разпускане. Тялото, а и духът ви се нуждаят от нова порция заряд. Възможно е да си го доставите със спортни занимания, както и с пътувания. Движението и смяната на декора ще ви подействат балансиращо. Към 12 август и напред към средата на месеца все по-прецизно подпирайте думите си, следете как се променя отношението на околните. Не е подходящо да влизате в спорове и да се конфронтирате. Също толкова неуспешни ще са опитите ви да възвърнете мнимото преимущество.

БЛИЗНАЦИ

Не бъдете „кисели“

Отново за пореден път това лято сте подвластни на потребността от разширяване на професионално-служебните правомощия. Властта и правото да определяте, да организирате и се разпореждате вземат своето от вашето спокойствие и вие много лесно попадате в капана на непредвидените препятствия и съответно на „киселите“ си настроения. 10 и 11 август са ясен пример за това какво не трябва да правите, докато сте ядосани на нещо или на някого: не пазарувайте и си вземайте почивен ден. Бездействието и непотребните вещи, с които сте се обзавели по собствено желание, ще ви напомнят за взети неправилни решения, които е време да коригирате. Следващите няколко дни – датите от 12 до 15 август, ви предоставят възможността да загърбите личните проблеми и да посветите време, сили, средства на реализацията на чужди идеи и намерения. Ако са на ваши близки, още по-добре.

РАК

Търсите подкрепа

Вие се чувствате свободни да направите стъпките, от които се въздържахте, докато Юпитер принадлежеше на знака ви /юли 2013 – юли 2014 година/. Тогава полетът на фантазията ви хранеше. Сега осъзнавате, че имате какво да наваксвате в сферата на материалното и че сте си позволили доста волности по отношение на парите. Не се вайкате. Няма да помогне. Стегнете се и фиксирайте усилията си. Дано не сте утежнили с претенциите си отношенията с колеги, партньори в бизнеса, с домашните, защото ще се наложи да обсъдите с тях намеренията си. В този случай заложете на оптимизма и на вътрешната убеденост, че има начин да поправите взаимоотношенията. Дните от 12 до 15 август ви предоставят уникален шанс да се извините някому. Придвижващите се от знак в знак Меркурий и Венера (МЕРКУРИЙ И ВЕНЕРА) ще ви помогнат да отворите душата си, да намерите точните думи, когато ще помолите за съвет или за подкрепа.

ЛЪВ

Тропате по масата

Вие сте силни личности. Определено успявате да наложите този свой имидж пред обществото. Към средата на август обстоятелствата все по-категорично изискват вие да сте смели и самостоятелни в действията си, да отстоявате правата си, да вървите към целите си. „Но“ при условие, че сте подготвили почвата, като сте били толкова убедителни пред околните, че те да не съзрат в действията ви умисъл и користност. Ако усетите отдръпване, побързайте да ги разубедите, тъй като единствено работата в синхрон и единомислие е способна да защити до край собствения ви интерес. На 13, 14 и на 15 август предизвикателствата растат пропорционално на желанието ви за успех. Планетите Марс и Плутон (МАРС и ПЛУТОН) ще се погрижат да почувствате какво означава да разполагаш със сила и власт.

ДЕВА

Повишете опита си

Не сте доволни от наличните ресурси. Поставили сте си високи цели и градите стратегия за постигането им. Моля, отдалечете хоризонта. Средата на август е подходящият момент за набелязване на желаното, тъй като ви се позволява да намалите темпото в работната сфера, казвайки си, че е лято и че и на вас ви се полага отдих. Надявам се, покрай тези съвети да се сетите, че е безсмислено да си съперничите с когото и да било, преди да сте решили какво ви интересува, накъде ще отправите усилията си в края на сезона. Придвижването на „личните планети“ Меркурий и Венера по Зодиака (МЕРКУРИЙ И ВЕНЕРА) подсказва, че сега се справяте много по-добре с писмените задачи, отколкото с говоренето. Предпочетете да слушате, да поемате нови познания, да се обучавате и квалифицирате, докато си отпочивате. Ще се изненадате приятно от себе си наесен, когато наученото ще ви влезе в работа.

ВЕЗНИ
Бъдете спестовни

Време е да станете спестовни и да забравите за прищевките, ако искате през есента и зимата да не споделите съдбата на музикалния герой от баснята на Лафонтен „Мравка и щурец“. Динамиката на звездните положения ви позволява да прецени бързо от какво имате нужда и от какво можете да се лишите. Ще се изненадате колко лесно ще се разделите с намерения, желания, щения, заради които „се тръшкахте“ преди време. Разбира се, че това е контролиран процес, а вие избрахте подходящия момент за неговото провеждане. Последните три дни ще поставят на изпитание чувството ви за такт. Някой провокира създаването на сложни ситуации, целящи да объркат взаимоотношенията ви с хора, на които смятате да разчитате. Вярно е също, че се прави с конкретна цел – да се откажете от намерение в служебно-професионалната сфера. След като сте наясно с истината, нищо не ви пречи да отвърнете с добро настроение и се постарайте да покажете усърдие. И тук емоциите трябва да бъдат сведени до минимум.

СКОРПИОН
Търсете компромис

Сложен период. Налага се да ви помоля да прочетете въведението. Написаното се проектира върху вашата седмица едно към едно. Констатацията, че нещата са във ваши ръце, сигурно ще амбицира мнозина. Чудесна реакция, но преди това е редно да си преповторите основните правила на общуването. Още повече, че обстоятелствата са се наговорили да ви се противопоставят и да затрудняват изпълнението на намеренията ви. Но това не ви дава право да си изпускате нервите по време на професионални дискусии и служебни преговори. Предизвикателствата, които вие обожавате, сега си играят с вашето търпение. Не е приятно. Преди всичко замислете се защо се случва. Дали не ви се подсказва, че не сте на прав път и е по-правилно да търсите компромис.

СТРЕЛЕЦ

Не се преструвайте

Не ви бива да се преструвате. Лицето, жестовете ви издават вътрешно напрежение и привличат към вас чуждото внимание, докато вие се нуждаете точно от обратното – да ви оставят на мира. Душата и тялото ви копнеят за разнообразие, но не и за такова, подчинено на служебно-професионални дискусии и спорове, които не позволяват да си поемете въздух. Не се надявам обстоятелствата да ви го позволят. Поради това ви предлагам решение: да използвате не само почивните, 9 и 10 август, но и времето до 12 август включително, за да си изясните какви чувства владеят мислите ви, какви намерения управляват волята ви и накъде ви водят собствените стъпки. Излиза, че сте прибързани с почивка, защото все така се нуждаете от отговори и ориентири. Към края на седмицата съзнателно или без да го желаете, ще се върнете към ежедневния ритъм под напора на належащите задачи или заради събития, които не контролирате.

КОЗИРОГ

Не преигравайте

Поставяте отношенията си на карта. Пренебрегвате обещания, не спазвате добрия тон. Надявам се, че само играете. Въпреки това не забравяйте да оставите достатъчно ясни и видими жокери за онези, които трябва да разчетат посланието ви. И докато всички са се впуснали да обсъждат недопустимите ви маниери, вие любезно отворете вратите на своя дом, пожелайте да разкриете професионалните си планове и обяснете кротко от какво се нуждае тялото ви. Ще разоръжите всекиго и най-отявлените си противници. Така, до края на периода, ще ви остане време да реализирате предварително подготвените планове за пътувания и ваканция, без да се притеснявате в какво състояние ще заварите делата си. Не спирам дотук, защото няма как да пренебрегна опасността от преиграване. Ще разберете дали вашият случай попада в тази графа, ако между 12 и 15 август се оплетете в щедрите мрежи на една романтична история. Преценявайте и решавайте, струва ли си да товарите съвестта, а и съществуващите отношения с усложнения?

ВОДОЛЕЙ

Вълненията продължават

Вълнения и преобразувания продължават да съпътстват пътя ви през настоящето лято. Не спирате да се питате кога проявявате слабост: когато отказвате да се сражавате с противниците и недоброжелателите си и им „замазвате“ очите с мили слова, или когато се противопоставяте с всички сили на техните опити да ви подчинят, да ви диктуват какво да е поведението ви. Сами разбирате, че не трябва да се надявате на спокойствие. Май предупрежденията станаха повече. По друго време бих махнала с ръка, но днес конкретни звездни аспекти настояват не само да се гледате напред, но и да не позволявате на страхове и разочарования от миналото да ви разстройват. Запомнете, че дори невинен спор или конфликт е в състояние да подкопае устоите на живота ви.

РИБИ

Бъдете щедри

Меркурий ви известява, че е време да покажете щедрост и великодушие. Убедена съм, че това лято не е от леките времена. Вие се опитвате да връщате лентата и да съпоставяте. Дано си извлечете поуки. Не изпускайте от очи и най-малката подробност от дневната програма. Старайте се да показвате усърдие там, където се налага. Пред себе си и околните настоявайте, че гоните една-единствена цел: да подредите своя и живота на близките си, заради което сте готови да правите и казвате онова, което се очаква. Каквито и усилия да ви струва възстановяването на вниманието ви към работата и професионалните дела, не се поддавайте на убеждаване и не приемайте, че верният път е пряката конфронтация. Ще загубите сили, време и позиции, с което няма да свърши списъкът с липсите. Възможно е да се стигне до проблеми в отношенията заради страстната защита от ваша страна на позиции, които утре ще се окажат негодни за употреба.

Стандарт

Коментари

коментара