Замъци като в приказките (СНИМКИ)

13
Добави коментар
sedrik
sedrik

Те сякаш са излезли от някой приказен сюжет. Невероятна архитектура,  обвита в мистерия и атмосфера, криеща тайни, забравени от времето-така накратко могат да бъдат описани тези замъци. Въпреки, че изглеждат призрачни, те са напълно реални и са интересни туристически забележителности.

Нойшванщайн – Германия

Това е най-известният замък на баварския крал Лудвиг II, който е послужил за емблема и на „анимационното студио на Уолт Дисни“.

Той е разположен в подножието на Баварските Алпи и връх Цугшпице. Стаите в него са декорирани предимно със сцени от германския фолклор, на който се базират произведенията на Рихард Вагнер. Тронна зала, балкон, трапезария, кухня, всекидневна, параклис, певческа зала- всички те са в красив, старинен стил, който нашепва за разкош. Много блясък, красиви декорации и позлатени елементи, замъкът е истинско находище за всеки турист, който иска да се наслади на един отминал свят.

Замъкът Нойшванщайн е една от най-известните туристически дестинации в Германия, посещаван ежегодно от около милион и двеста хиляди туристи. Заради своята неповторима архитектура и вътрешно оформление е познат сред посетителите като „Приказният замък“.

Лястовиче гнездо – Ялта, Крим

Това е една от най-удивителните картини, сътворени от човешка ръка, които може да видите по крайбрежието на Черно море. Замъкът е построен на върха на 40-метрова стръмна скала, която се нарича Лястовиче гнездо. Освен със своето местонахождение, той впечатлява и със своята архитектура. Създаден в неоготически стил, построен в края на 19 век, този красив дворец спира дъха на всеки турист.

В продължение на 40 години Лястовиче гнездо остава затворен за туристически посещения, но цялостната реставрация на замъка започва през 1968 година. Днес самият дворец не може да се види от преминаващия на близо главен път, но може да се ориентирате как да стигнете до там и къде е по туристическия поток. Оригиналният интериор на двореца е бил съставен от фоайе, зала за гости, стълбище към кулата, и две спални на две различни нива в рамките на кула.

Коломарес – Испания

Този замък може да се оприличи на интересна, каменна книга, побрала част от испанската история. Замъкът може да ви разкаже за бита, нравите, атмосферата в една забравена, далечна Испания. Много хора го оприличават като каменна феерия, защото е побрала в себе си какви ли не причудливи форми, скулптори, архитектурни похвати и истории.

Той е построен е за 7 години, в периода от 1987-1994 г. По думите на главният архитект, в изграждането му са помагали само двама души от близкото градче Михас.

Скалата Кашел – Ирландия

Това е историческа забележителност в провинция Мунстер, която до норманската инвазия е служила като традиционно седалище. След нашествието, някои от структурите са се запазили, но повечето съхранени до днес сгради датират от 12 и 13 век. Няма как да не отбележим, че при залез слънце, когато мракът настъпва, този замък изглежда смразяващ… Но въпреки това остава величествен, съхранил тайни и кой знае какви истории, прашни и забравени във времето.

 Шенонсо – Франция

Това е един от най-впечатляващите шедъоври на френския ренесанс. Замъкът е един от най-красивите замъци във Франция (а според някои той не е един от най, а…най). Той се намира 30 км източно от гр. Тур, на брега на река Шер. Тъй като в историята на своето съществуване е бил дом за 6 известни дами- Катрин Брюсон, Диана Потие, Катерина Медичи, Луиза Лотарингска, Габриела Дестре, Луиза Дюпен, той е наричан женският замък.

Той е построен за крал Франсоа I, който се е славел с това, че е бохем и с хобито си да организира пищни тържества в замъка.Той е построен за крал Франсоа I, който се е славел с това, че е бохем и с хобито си да организира пищни тържества в замъка.

Любопитно е, че Леонардо да Винчи е изрисувал някои от украсите в замъка. Той разполага с 440 стаи, 365 камини, 13 големи стълбища, конюшни. А паркът около него, заобиколен с висока стена има впечатляващата дължина от 22 мили.