Морска гъба Levant от Lila.bg – Продукти за дамска хигиена за многократна употреба

2
Добави коментар
buhtichka
buhtichka

Естествена, „копринена“ гъба Levant от най-високо качество.

Размер приблизително 6-7 см. Гъбата е естествен продукт и поради това варира леко по форма и размер.

Пакетът съдържа: 1 бр. гъба

Как да използвате и да се грижите за менструалната гъба?

Гъбата е естествен продукт. За разлика от тампоните тя никога няма да изсуши вагината, нито ще наруши лигавицата, когато я използвате. Може би сте усещали чувството, когато поставянето на тампона става по-трудно и болезнено в последните дни на менструацията. Това се получава понеже тампонът абсорбира всички естествени вагинални секрети. Преди първата употреба може да накиснете гъбата в оцет и вода, за да неутрализирате рН. Всеки следващ път, когато използвате гъбата, е нужно да я намокряте само с вода, да я изстискате и да я поставите във вагината с два чисти пръста. Гъбата може да бъде избутана нагоре към цервикса с помощта на средния пръст, точно както се поставя тампон. Формата на гъбата ще се адаптира към вагината. Ако усещате, че гъбата е прекалено голяма може да я отрежете в желана от Вас форма. Правете това само след като сте пробвали гъбата и сте установили колко малка става когато се намокри и изстиска. Гъбата може лесно да се постави и извади с помощта на два чисти пръста.

Съвет: Ако избутате с мускулите на тазовото дъно, както при уриниране, гъбата ще се премести леко напред и ваденето ще бъде по-лесно. Бъдете спокойни, че гъбата не може да изчезне. Единственият отвор е цервикса, който е широк не повече от няколко милиметра.

Когато гъбата е напълно напоена я измийте под течаща студена вода, за да не се съсирва кръвта. Ако има остатъци от слуз, полепнали по гъбата, те се почистват по-лесно с топла вода. Слузта е прозрачна и се състои от маточна лигавица, която се отделя по време на менструация и се възобновява при започването на следващия цикъл.

Колко често гъбата трябва да се изцежда и мие зависи от силата на менструалното течение. ¾ от цялата менструална кръв се отделя в първите 48 часа от менструацията. Поради това през първите два дена може да се налага да миете гъбата на всеки 2-3 часа. Когато течението намалее, гъбата може да стои 4-6 часа преди да се измие. Интервалите за смяна са подобни на тези с обикновен тампон. Преди да поставите гъбата отново може да я намокрите с топла вода – някои жени предпочитат да я мокрят с топла вода преди да я изцедят и поставят понеже това прави гъбата приятно топла.

ВАЖНО: Ако страдате от вагинална инфекция се въздържайте от употреба на гъбата и след успешно лечение използвайте нова гъба.