Защо е хубаво да имаш домашен любимец | Teenproblem.net

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Има хора, които много обичат животните. За някои те са истинско щастие и отглеждането на домашен любимец им се струва много естествено. Други хора не са толкова съгласни с отглеждането на животно вкъщи, защото е трудно, изискват се грижи, средства и условия за животинчето. Разбира се, не е лесно да се гледа домашен любимец. Но какви са ползите и защо да си вземем животинче вкъщи?

 

Никога няма да ви е скучно. Животинките обичат да си играят и понякога не ни оставят на спокойствие, ако не получат вниманието, което искат. Така те сами ще искат игра. Особено ако имате куче или коте, те започват да се закачат и да показват, че имат нужда да си поиграят. С такова животинче никога няма да ви е скучно.

 

Има за кого да се грижите. Хората сме свикнали да имаме постоянно за какво да се грижим. Ако живеете сами или пък родителите ви често отсъстват от вкъщи, няма да ви е толкова самотно. Едно куче или коте, а защо не и друг вид животно, може много да ви разнообрази. Така ще прекарвате време заедно и ще се научите да полагате грижи за друго същество.

 

 

Учите се на отговорност. Ако имате животинче, ще се научите много по-бързо как да полагате грижа и да бъдете отговорни. Трябва да го храните, къпете, решите, според това какво е животното. Кучето е домашен любимец, за който се изискват много грижи. То трябва да се разхожда поне по два пъти на ден, да се реши, да се къпе редовно. Всекидневната грижа е неизбежна, а ако вие свикнете с това от рано, ще е чудесно, защото се учите да сте отговорни. Кучето не може да се разходи само, затова дори да ви се спи сутрин, трябва да станете.

 

Дава ви любов. Това е много ценно, защото давате и получавате обич. Може би кучето е домашният любимец, който най-много показва любовта си. Това не значи, че ако имате котка, тя няма да ви обича, просто всяко животно го показва по различен начин или не го показва. Домашният ви любимец става член на семейството и може да ви носи много радост.

 

Печелите симпатиите на другия пол. Факт е, че малките сладки животинчета могат да ви сближат много с човек, който искате да свалите. Една разходка в парка с кучето е достатъчна, за да се запознаете с готин представител на противоположния пол. Дори споделянето на снимка в социалната мрежа може да ви запознае с новата ви любов, ако той/тя харесва домашен любимец като вашия.