Почина легендата Лорън Бакол

4
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Актрисата Лорън Бакол, която покори сърцето на Хъмфри Богарт на екрана и извън него, почина на 89-годишна възраст, предаде Ройтерс, цитиран от БТА. Легендата е починала от масивен инсулт. 

Холивудската легенда остава в историята с филмите „Да имаш и да нямаш“, „Големият сън“, „Кий Ларго“, „Убийство в Ориент експрес“ и „Мизъри“. Зрителите ще я запомнят с характерния й дрезгав глас и харизматичното присъствие на интелигентна и ледена красавица. 

Бакол беше съпруга на Богарт от 1945 г. до смъртта на актьора през 1957 г. Те имаха две деца.

Истинското име на Лорън Бакол беше Бети Джоан Пърски, а екранния си псевдоним тя получи от режисьора Хауърд Хоукс. Хоукс ангажира Бакол за първото й участие в киното, когато актрисата е само на 19 години.

След смъртта на Хъмфри Богарт от рак Лорън Бакол има връзка с Франк Синатра и 8-годишен брак с актьора Джейсън Робардс, от когото има син Сам, също актьор.

Лорън Бакол се снима в над 30 филма. Сред екранните й партньори са Кърк Дъглас, Пол Нюман, Джон Уейн, Барбра Стрейзанд. Актисата има награда „Златен глобус“ и други отличия, но така и не получава отличието „Оскар“.