Доказано: Американците са най-дебели в света

8
Добави коментар
Vkusi.me
Vkusi.me

Tweet

Pin It

Повече от една трета от американското население е с наднормено тегло, така че не е изненада, че ново проучване нареди нацията на първо място по брой калории, консумирани на ден. Ново изследване показва, че американците приемат по 3770 калории дневно, повече от всяка друга държава по света. На второ място са жителите на Австрия с 3760 калории на ден. Следват Италия, Израел, Ирландия, Великобритания, Чехия, Нова Зеландия, Аржентина, Нигерия, Индия и Конго. Според специалистите жените трябва да консумират не повече от 2000 калории на ден, а мъжете 2400. Традиционната тестена кухня на италианците (пици, спагети) допринася за челната позиция на страната в класацията.

Изследването показва още каква физическа активност ви е необходима, за да изгорите 200 калории. Например бягането по стълби само за 2,5 минути изгаря 200 калории. Същото количество калории ще изгорите и с един час боулинг, 40 минути бадминтон, 37 минути танци, 40 минути градинарство и 40 минути миене на автомобил.

Повече от половината българи над 20 години пък са с наднормено тегло. За това алармира преди време председателят на Българската асоциация за изследване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания доц. Светослав Ханджиев. По думите му наднорменото тегло е световна пандемия, която води до увеличаване за заболеваемостта и смъртността от сърдечно-съдови и метаболитни заболявания. Все повече нараства тенденцията на затлъстяване сред децата, като България заема рисковото шесто място в Европа по свръхтегло сред подрастващите. Над 2 милиона души и близо 200 хиляди деца у нас са с наднормено тегло. Това сочи статистиката на Българската асоциация за изследване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It