Игри за възрастни: Greenpeace отправиха обръщение към LEGO

1
Добави коментар
NEWS13.BG
NEWS13.BG

Петролния гигант Shell използвайки промяната на климата се готви да добива нефт в Арктика, това обаче по никакъв начин не устройва активистите от Greenpeace, които вкараха в цялата тази история не друг, а LEGO.

 

Активистите от Greenpeace водят борба за „зелено“ бъдеще. Сега те съсредоточиха вниманието си на опитите да разрушат сътрудничеството на двете големи компании: LEGO и Shell. Производителите на играчки и петролния гигант са свързани помежду си от няколко десетилетия, но когато LEGO обявиха, че партньорството им с Shell ще бъде подновено за пореден път, търпението на Greenpeace се спука.

Като за начало активистите на организацията осъществиха акции на протест в парковете Legoland по целия свят, с това те привлякоха вниманието на средствата за масова информация. За да се закрепи ефектът от протестите Greenpeace представиха видеоклип съпроводен от композицията на дуета Tegan and Sara — Everything is Awesome, която звучеше и във филма: “Лего.Филмът“. Видеоклипът ни представя град с семейства, животни, море, бели мечки и дори герои от “Игра на тронове“, всичко това обаче потъва в разлитият се петрол. В края на видеоклипа се призовава LEGO да прекрати партньорството си с Shell.

Е, определено този конструктор е доста сложен, не само за децата, но и за възрастните

 

Видео-призива можете да видите ТУК.

 

 

Apple ще помогнат на Боно в борбата със СПИН
< Предишна

Ема Уотсън стана арт-обект
Следваща >