Ченгетата рекетьори от „Сигма“ тънат в лукс

13
Добави коментар
mignews
mignews

Ченгетата от „Сигма“, обвинени, че рекетирали шофьори и бандити, се радвали на охолен живот. Това личи от профилите на полицаите в социалните мрежи.

Униформените от мотозвеното на МВР успявали да отдъхват в тузарски вили и скъпи хотели, което едва ли биха могли да си позволят със заплатите си, коментираха запознати. В профилите на подкупните ченгета става ясно, че те са си падали по мотори, бъгита, ходили са на стрелба и са си доставяли други удоволствия, непосилни за редовия полицай. За престъпната схема с изнудване и подкупи бяха задържани Ивайло Василев, Георги Божилов, Йордан Джогански, Филип Макавейски, Владислав Николов, Любомир Любомиров и Стойко Методиев.

Шефът на „Сигма“ Ивайло Василев се похвалил на приятелите си с планински преход, който направил с АТВ. Компания му правил авер на мотор. Снимката е коментирана от дъщерята на Василев – Луиза. „Най – прекрасният Човек на света! Тате, гордея се с теб. Ти си уникален!“, написала щерката на обвинения в изнудване. Той е позирал и до извънградска вила, изглеждаща повече от добре. Семейството на Василев се радвало на пинчер на име Ричи, който бил глезен със специални дрешки и лакомства.

Въпреки ниския си ръст началникът на мотоотряда държал на физиката си и искал да изглежда як. Затова бил луд по всякакви добавки. На един от фотосите си Василев позира пред рафтове със зоб. „В килера при добавките съм“, пояснило ченгето. Той успя да измоли апелативните спецсъдии да го пуснат под домашен арест. През това време съпругата му Нели Василева усилено обясняваше, че мъжът й е бил натопен от подчинените си, които му имали зъб.

Срещу обвинените полицаи има достатъчно свидетелски показания и други доказателства за извършените престъпления. Те могат да говорят каквото си поискат, но има факти, които ги уличават“, коментираха от прокуратурата. Според защитата на Василев той бил накиснат, още повече че трябвало да стане зам.-шеф в СДВР. За Василев лъснаха данни, че рекетирал проститутки и клиентите им. Освен това карал подчинените си да се правят на катаджии и да му снасят парите от получените рушвети.

Покрай подкупите хората на Василев също не живеели лошо. Те можели да си позволят почивки по зимните курорти около празниците и екскурзии до мечтани дестинации. Обвиненият Георги Божилов има десетки снимки в басейни в тузарски хотели със семейството си. Лятото отмарял в Слънчев бряг, а зимата в Банско. Той глезел детето си, като го качвал на всякакви люлки и катерушки, а освен това го запознал с футболисти от „Левски“.

Божилов си признал, че любимата част от морето му е масата, отрупана с пийване и мезета. Друг участник в бандата – Филип Макавейски, също си пада по живота. Той посещавал най-оборотните ресторанти и дискотеки. Освен това бил любител на пурите и изисканите питиета. Обичал да отсяда в лъскави хотели заедно с красивата си жена и детето им.