Тенденции в Бижутата за Есен 2014

13
Добави коментар
jane78
jane78

Най-ново в Playluxury

Детайли

Мода

Аксесоари

 
1
2
3
4
5

(0 гласа, оценка 0 от 5)

Тенденции в Бижутата за Есен 20140 от 51 от общо 0 гласували.

Бижутата са едни от най-важните аксесоари в гардероба на всяка дама. Те могат да разнообразят всеки тоалет и да му придадат ново звучене. Оставяйки диамантите и непреходните перли настрана, в ежедневието си се нуждаем от богат арсенал интересни бижута, с които да изразим индивидуалния си стил. Това няма да е никак трудно тази есен. Модните дефилета предлагат иновативни варианти – необичайни материали, интересни форми и масивни размери – за есен 2014 забравете семплите и деликатни бижута.

Въпреки екстравагантните избори на материали предложенията на дизайнерите далеч от кича. Точно обратното – те залагат на елегантността и изчистения стил. Една от водещите тенденции за сезона – златото – намира място и при бижутата. Chloe, Givenchy и Balmain залагат на жълтия метал, който използват както при многоредови гривни, така и при гладки колиета.

Saint Laurent също не пренебрегва 24-каратовия блясък. Вдъхновената си от 60-те колекция той допълва с триъгълни златни обеци.

Геометричните форми са сред водещите трендове при бижутата тази есен, като ги виждаме и в модното шоу на Louis Vuitton. Nicolas Ghesquire съчетава една-единствена златна обица с нестандартна форма с яка от черна кожа.

Крокодилска кожа и метал са комбинирани в гривните, допълващи линията на Fendi. Дългокосместа кожа, освен при дрехите, е използвана и при бижутата.

Актуални ще бъдат етно елементите и „tribal“ колиетата, които виждаме при Vivienne Westwood и Etro.

За разлика от обеците, при които преобладават издължените форми, огърлиците са по-скоро във вид на яки или нашийници.

Освен колиета с метален блясък, дизайнерите лансират и такива с многоцветни кристали. Едно е сигурно – всички са в XXL-размер. Същото важи и за пръстените, много от които са в ексцентрични форми или такива, повлияни от красотата на природата.

Гривните са задължителен аксесоар за есен 2014. Те също са масивни, по-тънките се носят нанизани, стигайки почти до лакътя. Особено атрактивни са бижутата, съчетаващи гривна и пръстени. Прeдложението на Alexander McQueen впечатлява с елегантноста, с която обвива дамската ръка, подобно на блестяща ръкавица от метал.