Полезни храни за мозъка

32
Добави коментар
rusenez
rusenez

Полезни храни за мозъка

Човешкия мозък е един от най-големите консуматори на енергия в човешкото tяло според последни данни мозъка при мажете изразходва около 20% от енергията на тялото, а женския с 5% повече в сравнение с този на мъжа. Храните, които трябва да се ядът по време на диети трябва да включват: плодове и ядки.

 

 

Свежата храна – плодовете по време на диета са източник на плодова захар, която е корено различна от кристалната и се усвояeма максимално от организма и не води до натрупването на не изразходените захари под форма на мазнини и прочие. Диетите обикновено са лишени от енергии харни именно поради тази причина плодовата захар е изключителна полезна и задължителна при тежките диети !

 

Ядките при диетата са изключително полезни поради съдържанието на 90% белтъци в тях, почти 0% мазнини и едва около 1% въглехидрати. Освен това – орехи, лешници, бадеми се препоръчват за стимулиране на мозъчната дейност. Дори и да не спазвате някаква диета то яденето поне на 20г. на ден ядки ще повлия благоприятно върху оросяването на мозъка.

 

Друг продукт, който действа благоприятно на мозъка това е червеното вино. Червеното вино като цяло стимулира кръвоносната система от там и оросяването на мозъка. Води до образуването на червени кръвни клетки и според специалистите предпазва от ракови образувания. Препоръчва се да се пие по една чаша всяка вечер.

 

Бульоните също намират място в диетите. Те имат благоприятно въздействие, както за мозъка така и абсолютно всяка една система в  човешкия организъм.

 

Безспорно най-препоръчваната храна в световен мащаб за диети това е рибата. Консумирайки риба в диета трябва да се съобразявате отново и с възрастта на рибата. С напредване на възрастта рибата натрупва мазнини. Сьомгата е рибата, която се препоръчва във всяка една диета, защото нейните мазнини са омега-3, са полезни за сърцето.