Как да разберем дали някой използва профила ни във „Фейсбук“

1
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Днес имаме навика да отваряме профила си в социалните мрежи от различни устройства и места. Достатъчно е само да забравите да излезете от акаунта си, и всеки след вас ще има достъп до снимките, съобщенията и цялата ви информация

Не е изключено и някой да разбере и запомни паролата ви.

Ако имате чувството, че някой друг се логва във вашия акаунт има един лесен начин да се провери дали притесненията ви са основателни. Дори ако си мислите, че сте единственият, който използва вашия фейсбук акаунт, добре е от време на време да проверявате всички активни сесии, пишат от Trendblog.

1. Проверете всички активни сесии 

Отидете в Settings > Security > When You’re Logged In и ще видите всички активни сесии на профила ви от различни устройства и приложения, заедно с датата на последното логване, както и от къде и от какъв тип устройство е получен достъпът. 

Информацията може и да ви изненада и дори в началото да не разпознаете някои от сесиите. Това обаче само ще ви направи по-бдителни и ще ви помогне да се замислите за това колко е лесно да бъдете проследени и да ви откраднат личните данни.

В повечето случаи следенето на активните сесии трябва да ви бъде достатъчна информация, за да откриете подозрителна активност. Ако установите такава, не се паникьосвайте, а просто натиснете End Activity, за да спрете непознатата сесия. 

След това, от даденото устройство или приложение няма да може да се влезе в профила ви без парола и ако сте прекъснали сесия от свое устройство, за която не сте се сетили, не се безпокойте, защото единственото неудобство е, че следващият път ще трябва да напишете парола, за да влезете в профила си.

Виж още: 7 начина да предпазим информацията в смартфона си

2. Получете подробен списък с всички данни за вход и IP адреси

Ако искате да сте напълно сигурни, че вашият фейсбук акаунт е в безопасност, можете да получите подробен списък на цялата ви активност. 

За да изтеглите данните, отидете в Settings > General и кликнете върху опцията Download a copy of your Facebook data. След като въведете паролата си, вие ще получите имейл с линк. Разархивирайте ZIP файла и отворете index.htm във вашия браузър. 

По принцип това, което виждате са всичките ви налични данни във „Фейсбук“ – вашите мнения, чат разговори и сесии. Кликнете върху Security, за да видите списък с всички сесии на профила ви. Разликата тук е, че не само виждате всички активни сесии, но и всички изтекли такива, както и всички IP адреси, от които са създадени.

Виж още: Как да прикрием следите си в Мрежата

Източник: Digital.bg