Джобен фрийдъм

1
Добави коментар
rumen.bachvarov
rumen.bachvarov

Движете се с удоволствие и радост,където и да сте!

 

Джобен фрийдъм е вкусна напитка, която не само може да е с вас навсякъде, накъдето сте се запътили, но и ви дарява с подвижност, за да стигнете до там.

 

Към нашия стабилизиран гел от алое вера и всички негови благотворни качества добавихме цял арсенал от хранителни вещества, полезни за ставите.

Глюкозамин сулфатът е съединение, съчетаващо глюкоза с аминокиселината глутамин. То присъства в човешкия организъм и е необходимо за производството на глюкозамингликан – молекула, използвана за формиране и възстановяване на хрущялната и други телесни тъкани. Синтезът на глюкозамин се забавя с напредване на възрастта и допълнителният му прием може да окаже благотворно влияние върху ставите. Добре е също така да отбележим още, че глюкозаминът е полезен и за кожата, тъй като участва в производството на някои видове колаген, откривани в хрущяла и епителната тъкан. Стимулирането на производството на колаген в тялото може да подобри еластичността на кожата и да намали бръчиците.

Глюкозаминът е съчетан с хондроитин сулфат – още една молекула, присъстваща в хрущялната тъкан. Хондроитинът придава по-голяма гъвкавост на хрущяла и се твърди, че предотвратява разрушаването му от ензимите. Той е и основна съставка на сухожилията и лигаментите, като им придава структура, задържа в тях вода и хранителни вещества. Също така позволява на други молекули да преминават през хрущяла.

Хрущялната тъкан е подобният на гума материал, действащ като амортисьор в ставите. С напредване на възрастта той се втвърдява и губи своята еластичност, което предразполага ставите към травми, болки, възпаления, обездвижване и други дегенеративни процеси.

Към глюкозамина и хондроитина добавяме и МСМ (метилсулфонилметан) – съединение, което естествено се съдържа в храни като кравето мляко, месото, морските храни, плодовете и зеленчуците. Често количеството му намалява сериозно при прекомерната съвременна обработка на храните. Твърди се, че МСМ действа благодарение на съдържащата се в него сяра, която подсилва колагена. МСМ допринася за намаляване на възпалението, просто като позволява на вредните вещества да напускат клетката, а на полезните нутриенти – да влизат в нея. Така се освобождава натрупаното в клетката напрежение, което иначе причинява възпаления в ставите и другаде, а то пък може да причини болка. МСМ демонстрира и способност да успокоява мускулите, както и да облекчава схващания на краката и гърба и така се превръща в чудесен помощник на маратонци и други спортисти, подложени на интензивно физическо натоварване.

Сладкият сок от нар е идеален спътник на изброените дотук съставки в Джобен фрийдъм и дава на напитката наистина приятен вкус. Освен това притежава и внушително много полезни за здравето ни свойства.

Що се отнася до подвижността, нарът е доказал, че е изключително ефективен в атакуването на определени протеини в нашата имунна система. Тези белтъчини причиняват възпаления и стимулират разрушаването на хрущялната тъкан. Сокът от нар също така е много богат на антиоксиданти, а някои от тях са особено интересни като пуникалагините и антоцианините. Според изследванията действието им може да допринесе за поддържане на здравословни нива на холестерола и така те подкрепят доброто състояние на сърдечно-съдовата система. Жените често приемат сок от нар по време на менопаузата, за да си набавят допълнителни антиоксиданти.

Можете ли да си представите, че цялата тази съкровищница се е побрала в малка мека опаковка, която можете да носите навсякъде?

Пъхнете една или две в чантата си, в жабката на колата, в чекмеджето на служебното бюро или в спортния си сак. Идеални са и за уикенд пътувания, тъй като не тежат в ръчния ви багаж, а при по-големи пешеходни преходи могат да се окажат изключително подходящи за бързо „презареждане“. Джобен фрийдъм е готов за пиене във всеки момент и навсякъде – освежаващ и ободряващ, той ви изпълва с енергия за активен живот.

 

СЪДЪРЖАНИЕТО НАКРАТКО

Алое вера

Суперхрана с над 200 полезни съставки

Сок от нар

Мощно антиоксидантно действие

Глюкозамин сулфат

Поддържа възстановяването на телесните тъкани и здравата кожа

Хондроитин сулфат

Подкрепя здравето на хрущяла в ставите

МСМ (метилсулфонилметан)

Допринася за доброто състояние на ставите

 

Информационен бюлетин на ФЛП – България, брой 151, август 2014 г.